Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Με τους Ιδιοκτήτες Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών η Ολγα Κεφαλογιάννη..

Με το προεδρείο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών άνευ η
Πληρωμάτων
συναντήθηκε η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και συζήτησε από κοντά όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο τους και γενικότερα τον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού. 

Στη συνάντηση τέθηκαν από πλευράς του προεδρείου όλα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, καθώς επίσης προτάσεις για τη βελτίωση της λιμενικής υποδομής, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την αναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου με σκοπό την απλοποίηση των διαδικασιών και την υποστήριξη της ναυπήγησης σκαφών στην Ελλάδα.

Συμφωνήθηκε η ανάγκη της δημιουργίας αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού και η άμεση προτεραιότητα που θα πρέπει να δοθεί εφεξής στη χάραξη συγκεκριμένης αναπτυξιακής στρατηγικής για τον θαλάσσιο τουρισμό. Κοινή  πεποίθηση είναι, ότι σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, ο θαλάσσιος τουρισμός θα πρέπει να εξελιχθεί στο πιο δυναμικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ανταγωνιστικών αγορών. 

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι του τουριστικού προϊόντος, προσφέροντας θέσεις εργασίας και σημαντικά εισοδηματικά οφέλη στην Ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου