Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Πόσο κοστίζει ένα βρέφος; 12 χιλιάδες ευρώ το πουλούσαν οι γονείς του από τον Άγιο Νικόλαο.

Η ζωή ενός βρέφους έγινε για φορά ακόμη αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ των αλλοδαπών γονέων του και μιας οικογένειας από τον Άγιο Νικόλαο που θέλησε να το υιοθετήσει παράνομα, με το αζημίωτο για τους γονείς και τους διαμεσολαβητές. 
Την υπόθεση εξιχνίασε η ασφάλεια Αγίου Νικολάου η οποία στη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες συνέλαβε 4 βούλγαρους ανάμεσά τους και τους γονείς του παιδιού και το ζευγάρι των ελλήνων το οποίο είχε στα χέρια του το αντίτιμο της συναλλαγής που ανερχόταν στο ποσό των 12 χιλιάδων ευρώ.Οι συλληφθέντες από τη Βουλγαρία είναι ένας άνδρας, ηλικίας 36 ετών και τρεις γυναίκες, ηλικίας 35, 40 και 48 ετών (η 40χρονη είναι η μητέρα του βρέφους).

 Το ζευγάρι που θέλησε να αποκτήσει το μωρό είναι 48 και 36 ετών αντίστοιχα.Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο μετά από πληροφορίες στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Εκείνοι τις αξιοποίησαν σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και όντως επιβεβαίωσαν ότι άγνωστα άτομα έχουν προβεί στην πώληση βρέφους.Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι η 40χρονη συλληφθείσα μητέρα, με τη βοήθεια και διαμεσολάβηση των υπολοίπων τριών υπηκόων Βουλγαρίας, πώλησε στο ζευγάρι των ελλήνων το βρέφος της, έναντι του χρηματικού ποσού των 12.000 ευρώ. Η 40χρονη μητέρα, κατά τη σύλληψή της, παρέδωσε στους αστυνομικούς μέρος αυτού του ποσού και συγκεκριμένα 6.700 ευρώ. Επίσης, όπως προέκυψε χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ, έλαβαν σαν αμοιβή για τη συμμετοχή τους στην αγοραπωλησία ο 36χρονος και η 35χρονη υπήκοοι Βουλγαρίας, το οποίο παραδόθηκε και αυτό στους αστυνομικούς.Το βρέφος, που βρέθηκε στην οικία του ζευγαριού των ημεδαπών, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για προληπτικούς λόγους και για φιλοξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου