Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Το θέμα της δόμησης σε περιοχές υψηλής παραγωγικό​τητας έθεσε με παρέμβαση του στη Βουλή..ο Μανώλης Κεφαλογιάν​νης..

Την τροποποίηση των διατάξεων  του σχετικού νόμου ζήτησε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης από τους συναρμόδιους Υπουργού  για να απαλλαγούν οι πολίτες από έναν ακόμα  γραφειοκρατικό εφιάλτη που θα τους  επιτρέπει  τη δόμηση  εκτός σχεδίου,  για να επιβιώσει ότι απέμεινε από την οικοδομική δραστηριότητα μετά την φορολογική επέλαση της κυβέρνησης..
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης  προς τους Υπουργούς  Περιβάλλοντος Ενέργειας  και Αγροτικής Ανάπτυξης  έχει ως εξής: 


Με σειρά διατάξεων που τροποποίησαν τον αρχικό  νόμο   2637/27-8-98 (ΦΕΚ 200 Α') ορίστηκε ότι για την έκδοση οικοδομικής άδειας σε εκτός σχεδίου πόλεως ή οικισμό ακίνητο, απαιτείται εκτός των άλλων και βεβαίωση ότι το ακίνητο δεν βρίσκεται σε περιοχή υψηλής παραγωγικότητας. Αυτή την βεβαίωση την ζητάει το τμήμα οικοδομικών αδειών της πολεοδομίας, η οποία εκδίδεται από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι προβλεπόμενοι όμως χάρτες από τους δαιδαλώδεις νόμους, που εισηγήθηκαν «ευφυείς» γραφειοκράτες και ψήφισε η Βουλή, ουδέποτε συντάθηκαν ώστε να  εμφανίζονται οι περιοχές αυτές, με αποτέλεσμα οι μηχανικοί να υπογράφουν στα τυφλά αν ένα ακίνητο εκτός σχεδίου πόλεως είναι οικοδομήσιμο ή όχι.
Επί πλέον η έλλειψη χαρτών επιβάλλει «αυτοψία» από τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος διαπιστώνει ότι ένα ακίνητο είναι σε περιοχή υψηλής παραγωγικότητας,  «αν το ακίνητο ή τα όμορα καλλιεργούνται, τότε είναι σίγουρα υψηλής παραγωγικότητας» . Επομένως ποσοστό 99% των ακινήτων εκτός σχεδίου είναι υψηλής παραγωγικότητας».
Μ ε τον τρόπο αυτό η εκτός σχεδίου δόμηση έχει απαγορευτεί ουσιαστικά - ανεξάρτητα από τη έκταση των   4 στρεμμάτων. 

Ερωτασθε εάν προτίθεσθε να τροποποιήσετε τις διατάξεις αυτές ώστε να απαλλάξετε τους πολίτες από έναν ακόμα  γραφειοκρατικό εφιάλτη και να επιτρέψετε τη δόμηση  εκτός σχεδίου, σύμφωνα με τις κατά τα λοιπά ισχύουσες διατάξεις, για να επιβιώσει ότι απέμεινε από την οικοδομική δραστηριότητα μετά την φορολογική επέλαση της κυβέρνησης ΓΑ Παπανδρέου 2009-2011?

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου