Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Απεργιακό κύμα κόντρα στα νέα μέτρα ..παραλύει τη χώρα..


Αφού ικανοποίησε την τρόικα και προκάλεσε ευφορία στις αγορές με της εξαγγελίες για αποκρατικοποιήσεις, κατάργηση φορέων του Δημοσίου, "εργασιακή εφεδρεία" και ενιαίο μισθολόγιο, η κυβέρνηση έχει τώρα να αντιμετωπίσει το εσωτερικό μέτωπο, όπου καλείται να δώσει και να κερδίσει πολλές μάχες, ώστε να καταστεί εφικτή η υλοποίηση των αποφάσεων της. Απεργιακό κύμα ξεκινά  και θα διογκωθεί τις επόμενες μέρες, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση "ξιφουλκεί" κατά της κυβέρνησης. 

Περιθώρια ελιγμών δεν υπάρχουν, καθώς η τρόικα εμφανίζεται ανυποχώρητη και προειδοποιεί εμμέσως ότι η 6η δόση του δανείου δεν πρέπει να θεωρείται "δεδομένη", αν μέσα στιν Σεπτέμβριο δεν γίνουν τα βήματα που έχουν συμφωνηθεί και προγραμματισθεί.

Αναπόφευκτα λοιπόν η σύγκρουση θα είναι μετωπική και το απεργιακο κύμα θα απορρυθμίσει για πολλές ενδομάδες τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και πολλούς τομείς της οικονομίας, προκαλώντας παράλληλα προβλήματα σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, κυρίως στο Λεκανοπέδιο.

Τον χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν  οι γιατροί του ΕΣΥ, που θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία, εκράζοντας την αντίθεση τους στο σχέδιο ανασυγκρότησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ζητώντας να γίνουν προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία.

Σήμερα απεργούν επίσης οι ιδιοκτήτες ταξί, ενώ οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το Μετρό θα αποφασίσουν τη στάση τους σε έκτακτρε γενικές συνελεύσεις.
Σε λευκή απεργία προσανατολίζονται οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας διαμαρτυρόμενοι για το ενιαίο μισθολόγιο.

48ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν Δευτέρα-Τρίτη οι εργαζόμενοι σε εφορίες και τελωνεία ,ζητώντας να συνπεριληφθει στις αποδοχές του νέου μισθολογίου τους ειδικό επίδομα, όπως τους είχαν υποσχεθεί αρχικά οι αρμόδιοι υπουργοί.

Τις επόμενες εβδομάδες απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία έχει ήδη αποφασίσει 24ωρη απεργία στις 22 Σεπτεμβρίου ενώ αποφάσεις για κινητοποιήσεις θα λάβουν τις επόμενες μέρες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των καθηγητών.  

http://www.sofokleousin.gr/archives/82839

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου