Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοίγουν οι φάκελοι με τις αποδείξεις που κατέθεσαν οι φορολογούμενοι..επειδή πρέπει να επιστρέψουν 900 εκ.ευρώ !!


Το πρωτοφανές ποσό επιστροφής φόρων που αγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ λόγω της χρήσης των αποδείξεων οδηγεί το υπουργείο Οικονομικών στη σύσταση επιτροπών σε κάθε εφορία με αρμοδιότητα το άνοιγμα των φακέλων με τις αποδείξεις που κατέθεσαν οι φορολογούμενοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γ.Τριαναφύλλου στο Κέρδος.

Η εντολή δίνεται με εσωτερική εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Καπελέρη, η οποία απευθύνεται σε όλες τις εφορίες και αφορά σε πρώτη φάση τον δειγματοληπτικό έλεγχο των φακέλων με τις αποδείξεις που ταχυδρομήθηκαν στις ΔΟΥ. Το ποσοστό του δείγματος καθορίζεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (μέχρι και 1%) πλην όμως εάν εντοπίζονται παρατυπίες, ο αριθμός των ελέγχων θα αυξάνεται. Ειδικότερα και σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Καπελέρη για τον έλεγχο των αποδείξεων που κτίζουν το αφορολόγητο όριο: 

- Σε κάθε ΔΟΥ θα συσταθεί τριμελής επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από τον υποδιευθυντή φορολογίας ως πρόεδρο και ως μέλη τον επόπτη ελέγχου και τον προϊστάμενο του τμήματος φορολογίας εισοδήματος. Η επιτροπή θα επιλέξει κατά την κρίση της δείγμα προς έλεγχο των φακέλων με τις αποδείξεις δαπανών που έχουν κατατεθεί, με κριτήριο την αναλογία του ποσού των αποδείξεων σε σχέση με το ποσό του εισοδήματος που έχει δηλωθεί και εφόσον είναι εφικτό, την ωφέλεια που προκύπτει λόγω των πιο πάνω αποδείξεων. Το δείγμα θα προσδιορισθεί ως εξής:

- Για τις ΔΟΥ που παραλαμβάνουν σε ετήσια βάση μέχρι 10.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 50 φακέλους αποδείξεων.

- Για τις ΔΟΥ που παραλαμβάνουν σε ετήσια βάση μέχρι 20.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 100 φακέλους αποδείξεων.

- Για τις ΔΟΥ που παραλαμβάνουν σε ετήσια βάση μέχρι 30.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 200 φακέλους αποδείξεων.

- Για τις ΔΟΥ που παραλαμβάνουν σε ετήσια βάση πάνω από 30.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 300 φακέλους αποδείξεων.

Το δείγμα των φακέλων με αποδείξεις που θα επιλεγεί, θα ελεγχθεί και εφόσον παρουσιαστούν σημαντικές αποκλίσεις από τα αναγραφόμενα στους φακέλους αυτούς των ποσών των αποδείξεων, θα επιλεγεί και δεύτερο δείγμα για έλεγχο. Σε αντίθετη περίπτωση οι φάκελοι που έχουν επιλεγεί για έλεγχο και έχουν ελεγχθεί μαζί με τους υπόλοιπους φακέλους θα παραδοθούν για ανακύκλωση σε συνεργασία με τους δήμους που βρίσκεται η κάθε ΔΟΥ. 

Σημειώνεται ότι για τον έλεγχο των αποδείξεων για τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί με τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μεθόδων και δικτυακών υποδομών είτε από τον ίδιο τον υπόχρεο είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή, θα ακολουθήσουν νέες οδηγίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου