Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Νέα συνάντηση Παπανδρέου- Σαμαρά;

Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης και μετά την αποτυχημένη συνάντηση των αρχηγών της προηγούμενης Παρασκευής, η κυβέρνηση επιχειρεί να σχεδιάσει την "επόμενη ημέρα". 
 
Στο επιτελείο του Πρωθυπουργού ξεκινά, ένα χρόνο μετά την υπογραφή του μνημονίου και έπειτα από ένα διάστημα ουσιαστικής απραξίας, ένας αγώνας δρόμου με στόχο τη διόρθωση όλων των λαθών του παρελθόντος και την κάλυψη του χαμένου χρόνου. 
 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει εντός των αμέσως προσεχών ημερών μία ακόμη πρόσκληση προς τον κ. Αντ. Σαμαρά, αυτή τη φορά για μια κατ΄ ιδίαν συνάντηση. 
 
Επιδίωξη του Πρωθυπουργού από αυτή τη νέα συνάντηση θα είναι να αναδειχθούν περισσότερο τα σημεία στα οποία συμφωνούν με τον κ. Σαμαρά, παρά εκείνα στα οποία διαφωνούν.
 
Ενα από αυτά είναι οι αποκρατικοποιήσεις, το οποίο τίθεται πιεστικά από τους δανειστές προς τον κ. Παπακωνσταντίνου και αποτελεί το βασικό, μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου.
Οπως επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, η νέα αυτή συνάντηση θα γίνει εν γνώσει της τρόικας και υπό την έννοια αυτή θα συνιστά μια «τριγωνική» διαπραγμάτευση, προκειμένου η όποια συμφωνία, αν και εφόσον επιτευχθεί, π.χ. για τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων ή κάποια φορολογικά μέτρα, να έχει την έγκριση των δανειστών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση αυτή θα αναζητηθούν και οι δυνατότητες συμφωνίας για πρόσωπα και από τα δύο κόμματα, τα οποία θα μπορούσαν να αναλάβουν ρόλους στη νέα περίοδο. 

Ενα από αυτά πιθανολογείται ότι θα είναι ο κ. Λ. Παπαδήμος, όμως θα εξεταστεί και κατά πόσον θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν και στελέχη της ΝΔ, εφόσον κριθεί ότι έχουν την εμπειρία που απαιτείται από τις συνθήκες για τη συμμετοχή τους στο σχήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου