Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Με οδηγό τους...Ολυμπιακούς Αγώνες οι αποκρατικοποιήσεις..

Τι διαδικασίες προβλέπει το μοντέλο με το οποίο αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και πώς θα ξεπερνιούνται γραφειοκρατικές και άλλες δυσκολίες
Με το μοντέλο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 θα πραγματοποιηθούν οι αποκρατικοποιήσεις του 2011 - 2013! Η απόφαση θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη, καθώς εκτιμάται ότι συνιστά και τη μοναδική οδό διαφυγής της χώρας από τον βρόγχο του υπέρογκου χρέους που την απειλεί. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση των αποκρατικοποιήσεων που έχουν αποφασισθεί θα είναι εξπρές και θα υλοποιούνται στη βάση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Κατ αυτόν τον τρόπο, θα ξεπερνιούνται γραφειοκρατικές και άλλες δυσκολίες, ενώ οι υπουργοί οι οποίοι θα προωθούν τα σχετικά προγράμματα θα είναι απαλλαγμένοι πιθανών ποινικών κυρώσεων. Δηλαδή, δεν θα έχουν το άγχος των Ειδικών Δικαστηρίων να επικρέμαται πάνω από το κεφάλι τους.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αυτή ακολουθήθηκε σε πολλά από τα ολυμπιακά έργα, όταν λίγο μετά το 2000 κι ενώ υπολείπονταν κάτι λιγότερο από 4 χρόνια για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων είχε διαπιστωθεί ότι τα περισσότερα από αυτά δεν είχαν καν ξεκινήσει. Τότε οι ενστάσεις για κάθε βήμα έπεφταν βροχή και οι προσφυγές στη δικαιοσύνη διέκοπταν κάθε προσπάθεια. Με τη διαδικασία του υπερ - επείγοντος όμως που επελέγη, όλα τα εμπόδια υπερπηδήθηκαν κι έτσι η χώρα έκανε τους Αγώνες. Κάτι ανάλογο λοιπόν ετοιμάζεται και στην προκειμένη περίπτωση, καθώς διαπιστώνεται ότι κάθε άλλος τρόπος και κάθε άλλη διαδικασία χωλαίνει και τελικά δεν οδηγεί πουθενά.


http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=50258
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου