Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Σε αναβρασμό η πόλη του Ηρακλείου

Στο στόχαστρο των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου βρίσκονται τουλάχιστον τρεις νεαροί Ηρακλειώτες, οι οποίοι φέρονται ως υποκινητές και «πρωτεργάτες» των βίαιων συγκρούσεων που καταγράφονται τις τελευταίες νύχτες στην πόλη του Ηρακλείου ανάμεσα σε πολυπληθείς ομάδες Ελλήνων και Αλβανών.

Οι διωκτικές Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή περίπου 15 ατόμων, ηλικίας από 16 έως 21 ετών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τουλάχιστον δύο νεαρών Ελλήνων, οι οποίοι-με βάση τις μαρτυρικές καταθέσεις-εμφανίζονται να έχουν «αρχηγικό» ρόλο, συντονίζοντας τις οργανωμένες επιθέσεις σε βάρος των αλλοδαπών.

Αν και η Αστυνομία επίσημα τονίζει ότι οι κλιμακούμενες συμπλοκές δεν έχουν ρατσιστικά κίνητρα αλλά σχετίζονται με «αντίποινα» από την πλευρά των Ελλήνων με αφορμή τη φθορά που προκάλεσαν νεαροί Αλβανοί σε μηχανάκι, αστυνομικοί κύκλοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους σε σχέση με το ρατσιστικό υπόβαθρο των επιθέσεων και εκφράζουν φόβους για ένταση των επεισοδίων αν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα.

Την ίδια ώρα κλίμα τρομοκρατίας φέρεται να επικρατεί στους κόλπους της αλβανικής κοινότητας που διαμένει στο Ηράκλειο. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλβανών Κρήτης, Αστρίτ Γιόλα, ήδη δέχθηκε καταιγισμό τηλεφωνημάτων από ομοεθνείς του, οι οποίοι έντρομοι τού ζητούσαν να παρέμβει προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση της κρίσης.

Συμπατριώτες του πιστεύουν ότι οι επιθέσεις δεν είναι «ανώδυνες». Πιστεύουν, αντλώντας προφανώς πληροφορίες από τα δικά τους παιδιά, ότι μεταξύ των κουκουλοφόρων έχουν παρεισφρήσει και νεαροί που «γοητεύονται» από τις αντιλήψεις και τις ιδέες της «Χρυσής Αυγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου