Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Εντυπωσιακή η εκδήλωση του ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα για την παρουσίαση του Βιβλίου 'ΚΡΗΤΙΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ" στην Βασιλική του Αγ.Μάρκου..



Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, παρουσιάστηκε το Σάββατο 9 Απριλίου 2011, στο Ηράκλειο Κρήτης το βιβλίο μαγειρικής «ΚΡΗΤΙΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ», που συνέγραψαν τα μέλη του Παραρτήματος Ηρακλείου του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και είναι αφιερωμένο στην κρητική παράδοση και κουζίνα.

Το βιβλίο παρουσίασαν η Πρόεδρος του ΠΑΣΓ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ και Πρέσβυς της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι, κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, η συντονίστρια του παραρτήματος Ηρακλείου, κυρία Μαρία Αντωνακάκη, η Μυρσίνη Λαμπράκη και ο Ηλίας Μαμαλάκης.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου παρευρέθηκαν, ο πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης,  Δήμαρχοι του Νομού, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ χαιρέτησαν ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Βαγγέλης Σισαμάκης και η γνωστή δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη που εξήραν την δραστηριότητα του Σωματείου και την μεγάλη προσφορά του στον αθλητισμό και το κοινωνικό σύνολο. 

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης και πολλές προσωπικότητες του επιχειρηματικού, αθλητικού και κοινωνικού χώρου.
Στην ομιλία της η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, ανάμεσα στις δραστηριότητες  του Σωματείου, ανέφερε την αποπεράτωση του Α’ Κέντρου Διάγνωσης και Πρόληψης Υγείας Νέων Αθλητών μέσα στον ευρύτερο χώρο του Νοσοκομείου Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-18 ετών.  Επίσης, τόνισε ότι το ΠΑΣΓ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» με τα 35 χρόνια προσφοράς του στον αθλητισμό και πολιτισμό, θεώρησε ευθύνη του τη δημιουργία και δωρεά στην Ελλάδα, ενός τέτοιου κέντρου, ώστε να αποφευχθούν οι αιφνίδιοι θάνατοι των νέων αθλητών που στη χώρα μας ανέρχονται σε 50-60 παιδιά ετησίως, λόγω έλλειψης διάγνωσης και πρόληψης της υγείας τους.  Μεγάλος χορηγός του διαγνωστικού κέντρου είναι ο κύριος Περικλής Παναγόπουλος και χορηγοί η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και εκλεκτή ομάδα των επιστημόνων κ.κ. Κυριάκος Κυριακίδης, Γιάννης Ζαννής και Γιάννης Μαρνέρης που προσέφεραν δωρεάν την επίβλεψη και την κατασκευή του διαγνωστικού κέντρου.  Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2011.

Επίσης, η κυρία Παναγοπούλου αναφέρθηκε στις προσπάθειές της για τη δημιουργία παρόμοιου διαγνωστικού κέντρου στην Κρήτη και στη Θεσσαλονίκη.  Στη συνέχεια ανακοίνωσε, ότι ξεκινούν άμεσα οι εργασίες κατασκευής ενός ακόμη γηπέδου στην Αγία Βαρβάρα στο Δήμο Γόρτυνας.

ο κ.Ηλίας Μαμαλάκης, και οι κυρίες Πατεριανάκη, Κρητικού, Κοτζαμάνη, Χουχουρέλου, Αντωνακάκη, Μπερβανάκη και Μανωλιδάκη

Ακολούθησε δείπνο στην αίθουσα δεξιώσεων «ΚΤΗΜΑ ΚΑΛΑΘΑΚΗ», όπου οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τα παραδοσιακά κρητικά εδέσματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με το  συγκρότημα του γνωστού κρητικού  καλλιτέχνη Μανώλη Στεφανάκη.
      ο  κρητικός καλλιτέχνης Μανώλης Στεφανάκης και το χορευτικό συγκρότημα του κ.Καπαράκη
 

                το αδιαχώρητο και στην αίθουσα δεξιώσεων








  
οι κυρίες Κατερίνα Παναγοπούλου και Αγγελική Νικολούλη

πάνω διακρίνοται μεταξύ των άλλων η κυρίες Ελένη Καρέλη, Αγγελική Νικολούλη, Ελλη Γενιατάκη, Μαρία Ζαχαροπούλου και Εφη Μηλαθιανάκη
 









δεξιά διακρίνονται οι κυρίες Αρχοντουλάκη, Γενιτσαρίδη, Μανασάκη-Ταβερναράκη και Μπουνάκη

                   η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ.Θεανώ βρέντζου σέρνει τον χορό

Η κυρία Παναγοπούλου και τα μέλη του Σωματείου που βρέθηκαν στο Ηράκλειο για την παρουσίαση του βιβλίου, την επόμενη ημέρα μαζί με τα μέλη του τοπικού παραρτήματος Ηρακλείου,  επισκέφτηκαν τα Ανώγεια,  όπου ο Λουδοβίκος των Ανωγείων τους υποδέχτηκε στον Άγιο Υάκινθο, τους αφιέρωσε τραγούδια του έρωτα και της αγάπης, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού στις πολιτιστικές εκδηλώσεις για τα Υακίνθεια, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στα Ανώγεια στα μέσα Ιουλίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου