Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

στο Ηράκλειο σήμερα ο Υπουργός Υγείας..τι λέει η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Στο Ηράκλειο  σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, με το νοσοκομείο της Λεμεσού που όπως είναι γνωστό είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία στου Υπουργείου Υγείας με την κυβέρνηση της ΝΔ.

Η τελετή είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο “Μέγαρο” όπου  παρευρέθηκαν ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Χ. Πατσαλδής και ο διευθυντής του νοσοκομείου Λεμεσού Χ. Ανδρόνικος.


Στο μεταξύ ο τομέας υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Τα προβλήματα στον χώρο της υγείας ,τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σ’ ολόκληρη την χώρα, είναι πολλά και συνεχώς διογκώνονται από παραλείψεις, καθυστερήσεις, νεφελώδεις αποφάσεις, την αναξιοκρατία και την επιβολή του κομματικού κράτους του ΠΑΣΟΚ.
 
Η Επιτροπή Υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, όπως υποσχέθηκε, θα τα παρακολουθεί από κοντά αναδεικνύοντας τα προβλήματα και προβάλλοντας τις θέσεις της παράταξης.
Για τον λόγο αυτό ζητάμε όπως το Υπουργείο Υγείας να συνειδητοποιήσει πως τα προβλήματα αφορούν κυρίως τους πολίτες και να καταλάβει πως ο μόνος ειλικρινής και σοβαρός γνώστης αυτών είναι ο Ιατρικός Σύλλογος , με τον οποίον ζητάμε να συζητήσει, μακριά από αγκυλώσεις και κομματικές αντιθέσεις.
Η Ν.Δ. είναι σύμφωνη με την συνένωση των πολλών και προβληματικών Ταμείων Υγείας σε ένα υγιές. Και όχι σε ένα νέο ταμείο ακόμα πιο προβληματικό.
Θέση μας είναι πως η πρωτοβάθμια υγεία πρέπει να παρέχεται από τα πολυιατρεία του ΙΚΑ , τα αγροτικά Ιατρεία και κέντρα υγείας και τέλος από όλους τους Ιδιώτες γιατρούς που θα δεχτούν να μπουν στο σύστημα , με σχέση εργασίας που θα στηρίζεται στη ελεύθερη επιλογή γιατρού κατά πράξη και περίπτωση.
*Προτείνουμε να εκσυγχρονιστεί και αξιοποιηθεί η κάρτα ΑΜΚΑ, με τη οποία είναι εφοδιασμένοι ΟΛΟΙ οι Έλληνες, και όχι βιβλιάρια και άλλα γραφειοκρατικά έγγραφα, απαλλάσσοντας τους ασθενείς από ουρές και άσκοπες ταλαιπωρίες.
* Επιμένουμε στη ηλεκτρονική συνταγογράφηση που πρέπει να επεκταθεί σε όλες τις συνταγογραφήσεις , από όλους ανεξαιρέτως του γιατρούς και να υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο η αντιεπιστημονική πολυφαρμακεία.
* Προτείνουμε τη δημιουργία ανεξάρτητων ΤΕΠ Νοσοκομείων, μετατροπή των πολυϊατρείων του ΙΚΑ σε κέντρα υγείας αστικού τύπου/ΤΕΠ καθώς και δημιουργία ΠΦΥ και θεσμοθέτηση του οικογενειακού ιατρού σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
*Απαιτούμε να εξοφληθούν επιτέλους οι υποχρεώσεις του ΟΠΑΔ ( Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων). Είναι ανεπίτρεπτο να χρωστά στους συμβεβλημένους γιατρούς επισκέψεις 13 ολόκληρων μηνών.
*Στο χώρο των Νοσοκομείων ζητάμε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση της συλλογικής σύμβασης των νοσοκομειακών ιατρών με το υπουργείο σύμφωνα με το νομοσχέδιο Αβραμόπουλου, που θα έπρεπε να έχει ανανεωθεί από τον καλοκαίρι του 2010.
Παράλληλα,
*να δοθεί άμεσα λύση στην καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των ιατρών των νοσοκομείων και κέντρων υγείας, δεδομένου ότι σύμφωνα με το νέο σύστημα πολλοί ιατροί αναγκάζονται να εφημερεύουν 10 η και περισσότερες ημέρες αλλά αμείβονται μόνο για τις 7 εδώ και μήνες! Σημειωτέων ότι για πρώτη φορά στην ιστορία «δημόσιοι υπάλληλοι» (ειδικευόμενοι ιατροί βενιζελείου) δεν έλαβαν τα 15νθημερα (μηνιάτικο) για το μήνα Φεβρουάριο παρά μόνο μετά από κινητοποιήσεις!
* Να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις νοσηλευτών, μεταφορέων ασθενών, βοηθών θαλάμου, τεχνολόγων και παρασκευαστών στα νοσοκομεία. Πάρα πολλοί εργαζόμενοι εργάζονται χωρίς ρεπό και χωρίς να έχουν πάρει την άδεια του 2010 λόγω έλλειψης προσωπικού.
* Να ενισχυθεί με προσωπικό και ιδίως ιατρούς το ΕΚΑΒ, ώστε να είναι σε καθημερινή διάθεση τουλάχιστον 3 κινητές μονάδες. Θεωρούμε δε απαραίτητη την στελέχωση της μονάδας ΕΚΑΒ Μοιρών με ιατρούς.
*Να συνεχιστεί η ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, που είχε ξεκινήσει επί Νέας Δημοκρατίας, ώστε να αντικατασταθούν προοδευτικά όλα τα παλαιά ασθενοφόρα.
*Να υπογραφούν συμβάσεις για προμήθεια αναλώσιμων και υλικών. Οι ελλείψεις βασικών φαρμάκων και βασικών αναλώσιμων υλικών είναι τεράστιες με αποτέλεσμα όλες οι προμήθειες να γίνονται εξωσυμβατικά με πολύ μεγαλύτερο κόστος για το δημόσιο!

1 σχόλιο :

  1. ηρθε,εμεινε σε υπερπολυτελες ξενοδοχειο, εφαγε υπερπολυτελες φαγητο και ολα αυτα με δικα μας λεφτα. Μας ξεζουμιζουν και μετα κανουν σπαταλες. Ειπε αερολογιες- απ΄αυτες που ξερουν ολοι τους και εμεις με επιχειρηματα προσπαθουμε να βρουμε το δικιο μας.Προτεινω, αντι να περιμενουμε την Ανασταση, να κανουμε μηνυση σε ολους αυτους που μας παιζουν σαν τις μαριονετες. Να κατεβουν ολοι αυτοι οι 300. Δηλαδη αν ηταν 100 δεν θα μπορουσαν παλι να κλεβουν; Ή να ξεσηκωθουμε. Αν εχουμε κουραστει, αν εχουμε χασει τη μαχητικοτητα μας η ιστορια ακομη και σημερα μπορει να μας δειξει τον τροπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή