Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

με νομοθετικό πλαίσιο μόνο.. η μεταφορά υπηρεσιών και διευθύνσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο νομό Ηρακλείου..

καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρύτανης Ιωάννης Παλίκαρης σχετικά με το μέλλον του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο με τους εκπρόσωπους φορέων,της αυτοδιοίκησης, επαγγελματικών σωματείων, φοιτητές  , με αφορμή συνεδρίαση της Συγκλήτου του πανεπιστημίου να έχουν  συγκεντρωθεί  στον προαύλιο χώρο της Πρυτανείας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε κάθε σκέψη ή απόφαση που να αφορά μεταφορά διευθύνσεων και υπηρεσιών από Ρέθυμνο προς Ηράκλειο.

Η ανησυχία για το συγκεκριμένο θέμα έχει ξεκινήσει στο νομό Ρεθύμνου από την εποχή που ξεκίνησε η παράλληλη λειτουργία Πρυτανείας στο Ηράκλειο. Οι φορείς επιμένουν πως όλα τα στοιχεία δείχνουν να συνεχίζεται η επιχείρηση μεταφοράς των Διευθύνσεων Υπηρεσιών, με στόχο σε επόμενο χρόνο να γίνει η οριστική μεταφορά της πανεπιστημιακή έδρας από τον έναν νομό στον άλλον.

Υποβάθμιση..λέει ο Ολγα Κεφαλογιάννη
Η βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας, Ολγα Κεφαλογιάννη, σχετικά με την υπόθεση του ενδεχόμενου μεταφοράς υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Κρήτης από το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο, απέστειλε επιστολή προς τον πρύτανη του ιδρύματος, Γιάννη
Παλλήκαρη, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Τις τελευταίες ημέρες, γίνεται και πάλι λόγος στις εφημερίδες για το ενδεχόμενο μεταφοράς υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Κρήτης από το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο. Το γεγονός, προκαλεί την έντονη αντίδραση των θεσμικών φορέων του Ρεθύμνου και της τοπικής κοινωνίας, διότι βλέπουμε να εξελίσσεται μια προσπάθεια υποβάθμισης του ιδρύματος στο Ρέθυμνο.
Ολοι μας, επιθυμούμε να συμβάλουμε δημιουργικά για το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο και η αγωνία μας για την αναπτυξιακή προοπτική του, έχει εκφραστεί με κάθε τρόπο. Ελπίζουμε στην ανταπόκρισή σας και περιμένουμε την απάντησή σας».

Το επιμέλητήριο Ρεθύμνης
Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης δηλώνει απερίφραστα ότι αντιτίθεται σθεναρά σε κάθε ενδεχόμενο μεταφοράς Διευθύνσεων Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Κρήτης, από την έδρα του, το Ρέθυμνο, και συμμετέχει στη συστράτευση των φορέων του Ρεθύμνου για την αποτροπή αυτού του ενδεχομένου. Καλεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης να εγκαταλείψει οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες και πρακτικές που εξασθενούν και αποψιλώνουν την έδρα του στο Ρέθυμνο, αλλά με τον προσφορότερο τρόπο, είτε με μεταθέσεις, είτε με μετατάξεις, είτε με προσλήψεις υπαλλήλων, να στελεχώσει τις Υπηρεσίες του στο Ρέθυμνο με το αναγκαίο προσωπικό, σύμφωνα με τα ισχύοντα σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, για την επαρκή και εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών της θεσμοθετημένης έδρας του.
Η πρυτανική αρχή καθησύχασε με δηλώσεις της τους εκπροσώπους φορέων και αυτοδιοίκησης, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να παρθούν αποφάσεις μεταφοράς υπηρεσιών και ότι συμβεί στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου και μόνο.

Ο κ. Παλίκαρης επιμένει ότι η κοινωνία του Ρεθύμνου έχει λόγο για το Πανεπιστήμιο και ζήτησε μάλιστα τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και σωστή οργάνωση της λειτουργίας του ιδρύματος σε συνάρτηση με τη σχέση του με την κοινωνία.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή και ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης τονίζουν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους σε μια ενδεχόμενη μεταφορά υπηρεσιών από το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο και δηλώνουν το σεβασμό τους στη διοικητική αυτοτέλεια του Πανεπιστημίου.

Επισήμαναν παράλληλα ότι: «το ενδεχόμενο της μεταφοράς διευθύνσεων του Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο δε βρίσκει αντίθετους μόνο τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο, αλλά σύσσωμη την κοινωνία του τόπου μας, που έχει αγωνιστεί και έχει επενδύσει πολλά στη δυναμική παρουσία του Πανεπιστημίου στο Νομό μας, θεωρώντας το κομμάτι αυτής και αρωγό στην αναπτυξιακή του πορεία μέχρι σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου