Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

τους έχουν δεδομένους.."καζάνι που βράζει οι αγρότες"..επιστολή της ΟΑΣΝΗ στον Πρωθ/ργό..

Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας της ΟΑΣΝΗ στον πρωθυπουργό.

Για απαξίωση της Κρήτης από την κυβέρνηση σε αγροτικό επίπεδο κάνει λόγο η ΟΑΣΝΗ σε ανοικτή επιστολή της με αφορμή ότι δώρισε ο πρωθυπουργός σε ξένους ηγέτες καλαματιανό λάδι, αλλά και επειδή παραγκωνίζεται το νησί στα σχέδια βελτίωσης και σε πάσης φύσεως ενισχύσεις.
Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως με μεγάλη λύπη και αγανάκτηση πληροφορήθηκαν 
στην Ομοσπονδία για την κίνηση του κ. Παπανδρέου (με το ελαιόλαδο από την Καλαμάτα), την οποία και χαρακτηρίζουν ως επιεικώς απαράδεκτη με δεδομένο το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις 30 Ιουλίου πέρυσι στον Αγιο Νικόλαο στο παγκόσμιο συνέδριο Κρητών και στις 12 Δεκεμβρίου στο Ρέθυμνο είχε πλέξει το εγκώμιο της κρητικής διατροφής χαρακτηρίζοντας το κρητικό ελαιόλαδο ως το καλύτερο στον κόσμο.
Και συνεχίζει η επιστολή: "Προφανώς (ξεχνώντας τα γεγονότα στον Πειραιά το 2009 με τους αγρότες της Κρήτης) συνεχίζονται και από εσάς οι πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, στηρίζοντας στοχευμένα ορισμένες περιοχές, που προφανώς δεν έχουν σκοπό την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, αλλά εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα".

Τα αίτια της δυσαρέσκειας
Η ΟΑΣΝΗ διαμαρτύρεται συγκεκριμένα επειδή:
-Το πρωθυπουργικό γραφείο και ο πρωθυπουργός διαφημίζει το ελαιόλαδο της Καλαμάτας.
-Ζητήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η στήριξη του ελαιολάδου και της κτηνοτροφίας κι ενώ δόθηκε σχεδόν αρνητική απάντηση λίγες ημέρες αργότερα βασιζόμενη στην πρόταση της Κρήτης δόθηκαν χρήματα στους ροδακινοπαραγωγούς.
-Ενισχύθηκαν οι καπνοπαραγωγοί με 220 εκατ. ευρώ από το μέτρο 144.
-Προκηρύχθηκαν τα σχέδια βελτίωσης δίνοντας και πάλι τη μερίδα του λέοντος στους καπνοπαραγωγούς, δηλαδή τα 135 από τα 285 εκατομμύρια, ενώ στην Κρήτη και τη γεωγραφική ενότητα που καλύπτει 35 εκατομμύρια. Και παρά τις ενστάσεις της ΟΑΣΝΗ, ότι δηλαδή πρέπει να γίνουν αλλαγές στα σχέδια, η ηγεσία του υπουργείου τις αγνόησε.
-Απεντάχθηκαν οι αγρότες της Κρήτης από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων λόγω μη επάρκειας του δικτύου της ΔΕΗ, ενώ λίγο αργότερα δόθηκαν άδειες για φωτοβολταϊκά στις στέγες.
Στην επιστολή με αποδέκτη τον πρωθυπουργό επίσης τονίζεται: «Ξανά οι Κρήτες στο περιθώριο, λες και είμαστε πολίτες μιας άλλης χώρας, λες και είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας. Όταν στις 12 Δεκεμβρίου στο Ρέθυμνο μας παρουσιάσατε μαζί με τον υπουργό τον επιτελικό σχεδιασμό και το περίφημο καλάθι των προϊόντων είπαμε ότι επιτέλους κάτι θα αλλάξει, επιτέλους θα αποκτήσουν τα προϊόντα μας τη θέση και τις τιμές που τους αξίζουν. Σήμερα και σχεδόν δύο μήνες μετά, διαπιστώνουμε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα, οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοικτές, αλλά δεν ακούει κανείς, οι θέσεις και οι προτάσεις των αγροτών περνάνε απαρατήρητες».

Απαξίωση των Κρητικών
"Οι αγρότες της Κρήτης μετά από όλα αυτά νιώθουν πραγματικά την απαξίωση της κυβέρνησης λόγω αυτής της αντιμετώπισης, της οικονομικής κρίσης, των εξευτελιστικών τιμών των προϊόντων και την καθημερινή εκτίναξη του κόστους παραγωγής και είναι καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί".
Τέλος η ΟΑΣΝΗ καταλήγει το κείμενο της επιστολής αναφέροντας: "Εχουμε καταθέσει τις προτάσεις και τα αιτήματά μας στον υπουργό, Κώστα Σκανδαλίδη, στις 18 Ιανουαρίου και την ένστασή μας για τα σχέδια βελτίωσης στις 26 του μηνός επιλέγοντας το διάλογο και μάλιστα πάνω από το τραπέζι, στα οποία φυσικά δεν έχουμε πάρει απάντηση. Θεωρούμε ότι πρέπει στις επόμενες μέρες να πάρουμε απαντήσεις στα αιτήματά μας και να έχουμε μια θετική κατάληξη".

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου