Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ντιρεκτίβα για νέο πακέτο σκληρών μέτρων εισηγείται η Κομισιόν..

Νέο σκληρό πακέτο αυστηρών και επώδυνων μέτρων εισηγείται η Κομισιόν για τις χώρες με μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα, όπως η Ελλάδα, υπογραμμίζοντας συγχρόνως την ανάγκη περιορισμού της πρόωρης συνταξιοδότησης, αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, περικοπών στα επιδόματα ανεργίας, μεγαλύτερης ευελιξίας στην αγορά εργασίας αλλά και μισθολογικής συγκράτησης. Εγκαινιάζοντας το λεγόμενο «ευρωπαϊκό εξάμηνο», με το οποίο τα κράτη-μέλη θα έχουν πλέον την υποχρέωση έως τα μέσα Απριλίου κάθε έτους να υποβάλλουν στις Βρυξέλλες τις γενικές κατευθύνσεις των σχεδίων προϋπολογισμού του επόμενου χρόνου, η Κομισιόν συνιστά στα κράτη-μέλη μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία και περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η νέα αυτή διαδικασία προβλέπει ενίσχυση της ήδη ασφυκτικής επιτήρησης των εθνικών οικονομιών με σχεδόν ανύπαρκτα περιθώρια ευελιξίας σε ό,τι αφορά την ικανοποίηση των αιτημάτων που θέτουν οι Βρυξέλλες. Για χώρες, μάλιστα, με υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα και χρέος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί αυξημένες συμπληρωματικές δημοσιονομικές προσπάθειες, τονίζοντας ότι δεν επαρκεί η υποχρέωση που έχουν, με βάση τη Συνθήκη, να μειώνουν ετησίως κατά 0,5% του ΑΕΠ το διαρθρωτικό έλλειμμά τους, ώστε να προσεγγίσουν τον στόχο για 60% του ΑΕΠ σε ό,τι αφορά το χρέος. Η Κομισιόν συστήνει, μάλιστα, το βάρος των προσπαθειών να επικεντρωθεί τους πρώτους μήνες του 2011, με αισθητή συγκράτηση των δημοσίων δαπανών και σε ορισμένες περιπτώσεις αύξηση των φόρων.
Σε ό,τι αφορά ιδιαίτερα την αγορά εργασίας, η Επιτροπή τονίζει την ανάγκη μεταρρυθμίσεων με την εφαρμογή συγκρατημένων μισθολογικών πολιτικών και αναθεώρησης της ρήτρας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στις συλλογικές συμβάσεις. Η Επιτροπή υποστηρίζει την ανάγκη αναθεώρησης των εθνικών νομοθεσιών περί προστασίας της απασχόλησης, ώστε να μειωθεί η «υπερπροστασία» των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Προβλέπεται, ότι πριν από τα τέλη Ιουλίου κάθε έτους το Συμβούλιο θα υποδεικνύει σε κάθε κράτος-μέλος τα ενδεδειγμένα μέτρα που θα πρέπει να περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς. (…)
 Αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου, από το οποίο προκύπτει ότι οι Έλληνες εμφανίζονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο απαισιόδοξοι για τις επιπτώσεις της κρίσης στην απασχόληση. Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, το 75% των συμπολιτών μας θεωρεί ότι «τα χειρότερα έπονται» σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της κρίσης στην απασχόληση (48% στην ΕΕ), ενώ μόλις το 22% θεωρεί ότι οι επιπτώσεις αυτές έχουν κορυφωθεί (42% στην ΕΕ). Ακολουθούν σε απαισιοδοξία οι Πορτογάλοι (το 73% θεωρεί ότι τα χειρότερα έπονται και το 20% ότι η κρίση έχει κορυφωθεί) και οι Ιρλανδοί (72% και 21% αντίστοιχα), ενώ σχετικά αισιόδοξοι εμφανίζονται οι Λουξεμβούργιοι (47% και 47%). Σύμφωνα πάντα με το ευρωβαρόμετρο, το 41% των συμπατριωτών μας δηλώνει ότι τα βγάζει πέρα με δυσκολία. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι και το υψηλότερο στην Ευρώπη, όπου ο μέσος όρος ανέρχεται σε 14%. Μάλιστα, το 22% των Ελλήνων αναφέρει ότι ήδη αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα (…)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου