Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Πανελλαδικό συνέδριο Ναρκομανών Ανωνύμων στη Χερσόνησο

Μεθαύριο Παρασκευή 29 Οκτωβρίου ξεκινάει το 9ο Πανελλαδικό Συνέδριο Ναρκομανών Ανωνύμων που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο "Aldemar Knossos Royal" στη Χερσόνησο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Οι Ν.Α. (Ναρκωμανείς Ανώνυμοι) είναι μια παγκόσμια μη κερδοσκοπική αδελφότητα ανδρών και γυναικών, για τους οποίους τα ναρκωτικά είχαν γίνει κύριο πρόβλημα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πλήρους αποχής απ’ όλα τα ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένου και του αλκοόλ, το οποίο πραγματοποιείται από εθελοντικές ομάδες αλληλοβοήθειας. Το πρόγραμμα των Ν.Α. εστιάζεται στον εθισμό και στη διαδικασία ανάρρωσης από αυτόν. Η μόνη προϋπόθεση για να είναι κανείς μέλος είναι η επιθυμία να σταματήσει να κάνει χρήση και μέσα από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα του δίνεται η ελπίδα που αναζητά προκειμένου να ζήσει ελεύθερος από τα ναρκωτικά.

Από το 1953 


Οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι ξεκίνησαν στις ΗΠΑ το 1953. Στην Ελλάδα η πρώτη ομάδα Ν.Α. ξεκίνησε το 1987 στην Αθήνα, με δύο συγκεντρώσεις την εβδομάδα. Κάθε ομάδα είναι αυτόνομη και αυτοσυντήρητη, αρνούμενη εξωτερικές συνεισφορές.
Σήμερα υπάρχουν 28 ομάδες και γίνονται 112 συγκεντρώσεις την εβδομάδα, σε Αθήνα, Πειραιά, Μαρκόπουλο, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Ναύπλιο, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης. Επίσης, γίνονται ομάδες παρουσίασης σε εβδομαδιαία βάση σε σωφρονιστικά ιδρύματα και θεραπευτικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Το συνέδριο είναι ανοιχτό για το κοινό που θέλει να ενημερωθεί για τη δράση των Ν.Α., καταβάλλοντας το συμβολικό ποσό των 25 ευρώ και για τις τρεις ημέρες του συνεδρίου. Η παρουσίαση του προγράμματος από μέλη των Ν.Α. θα γίνει το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, στις 5:30 μ.μ., στον ίδιο χώρο και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου