Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Να προχωρήσει η οικιστική αξιοποίηση του οικοδομικού συνεταιρισμού δασκάλων..

Νέα παρέμβαση στη Βουλή του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη  για το θέμα της αδειοδότησης της οικιστικής αξιοποίησης του Β΄ Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ηρακλείου. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης  προς  τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών , Περιβάλλοντος έχει ως εξής:

Με την από 18/8/2010 ερώτηση μας ζητήσαμε από τη κυβέρνηση «πράσινης ανάπτυξης, διαύγειας κλπ» να πληροφορήσει τη Βουλή για ποιους λόγους καθυστερεί η  περιβαλλοντική αδειοδότηση του οικισμού του θέματος
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος με την υπ΄ αριθμό 2768/22-9-2010 απάντηση του στη Βουλή απαξίωσε να εξηγήσει τους λόγους αυτής της καθυστέρησης παραπέμποντας σε απάντηση που δόθηκε σε άλλη σχετική ερώτηση και αποδίδοντας την ευθύνη στη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι επί ένα χρόνο κυβερνά η κυβέρνηση «πρώτα ο πολίτης »του Γ Α Παπανδρέου.
Ερωτάσθε:
1.Γιατι δεν ζητάτε από το  το Νομικό Συμβούλιο την άμεση έκδοση της γνωμοδότησης αυτής, όταν είναι γνωστό ότι  αυτό ελέγχεται από τη κυβέρνηση και γνωμοδοτεί άμεσα, καθυστερημένα η ποτέ κατά «περίπτωση»?
2. Αφού σε κάθε περίπτωση η γνωμοδότηση του ΝΣΚ δεν είναι υποχρεωτική και υπόκειται στην αποδοχή η όχι του αρμόδιου υπουργού, γιατί δεν προχωράτε στη αδειοδότηση του θέματος σε μια συνεταιριστική οργάνωση δημοσίων υπαλλήλων που συνεστήθη και λειτουργεί νόμιμα όταν είναι προφανές ότι το περίφημο «ερώτημα» του υπουργείο περιβάλλοντος στο ΝΣΚ αποτελεί γραφειοκρατικό ελιγμό επ’ αόριστο αναβολής του ζητήματος δεδομένου ότι:
Προκειμένου να εγκριθεί ή πολεοδομική μελέτη ο Συνεταιρισμός προσκόμισε το υπ αριθμό 15349/1941 συμβόλαιο του  πωλητή προς το Συνεταιρισμό Γ. Κουτεντέ που το απέκτησε με εκούσιο πλειστηριασμό από τον Οργανισμό Μοναστηριακής περιουσίας το έτος 1939 κατόπιν της υπ αριθμόν  17/1938 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου των Ο.Α.Μ.Π της υπ αριθμόν  92/36 απόφασης του αυτού  Τοπικού Συμβουλίου σύμφωνα με τον Α.Ν από 12-111935 ΦΕΚ 545 .Βασικός τίτλος του Ο.Α.Μ.Π υπήρχε ή υπ αριθμόν   92/36 απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου που εκδόθηκε σύμφωνα με το άρθρο 7 του ανώτερου Α.Ν. Περαιτέρω ο συνεταιρισμός παραχώρησε το 50% της έκτασης στο Δήμο Γουβών
Β. Το έωλο ερώτημα του τμήματος Εμπράγματων Δικαιωμάτων του ΥΠΕΚΑ για τυχόν ύπαρξη εμπραγμάτων δικαιωμάτων του Δημοσίου χωρίς κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί τη θέση αυτή, προκύπτει και από το γεγονός ότι το Δημόσιο από τις μέχρι τότε αμετάκλητες διοικητικές πράξεις του αντίθετα δεν αμφισβητεί την κυριότητα του Συνεταιρισμού διότι εάν την αμφισβητούσε θα έπρεπε να οχλήσει τον Συνεταιρισμό με σχετική αγωγή στα Πολιτικά Δικαστήρια την τελευταία εικοσαετία.
Γ. Η Διεύθυνση Αισθητικού Δασών – Τμήμα εμπράγματων δικαιωμάτων, κρατούν σε ομηρία τους δασκάλους-συνεταιριστές  χωρίς νομικό ή πραγματικό λόγο παρεμποδίζουν την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων, επικαλούμενοι λόγους αναγομένους όχι σ’ αυτή καθ’ εαυτή την περιβαλλοντική μελέτη αλλά άσχετους με αυτήν ήτοι  πιθανή ύπαρξη εμπράγματων δικαιωμάτων.  Έχει αποδεδειχθεί με αποφάσεις του Αρείου Πάγου και του Σ.τ.Ε. και συγκεκριμένες διατάξεις νόμων ότι,  ή θέση αυτή δεν μπορεί να αποτελέσει αποτρεπτικό γεγονός διότι σύμφωνα με τον Νόμο 1650/86 άρθρο 4 η αίτηση έγκρισης περιβαλλοντικής μελέτης μπορεί να υποβάλει και απλά ένα νομέας ή απλώς κάτοχος ενός ακινήτου.
Δ. Η ανωτέρω Υπηρεσία προκειμένου κωλυσιεργώντας αναίτια και αδικαιολόγητα, καθώς και για να αποσείσει τις ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες της , έχει προωθήσει ερωτήματα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εάν έχει λυθεί το ιδιοκτησιακό ενώ ταυτόχρονα στα ερωτήματα αυτά ομολογεί ότι δεν  αμφισβητείται η κυριότητά του Συνεταιρισμού και ιδιαίτερα από τότε που υπεγράφη η απόφαση του Υπουργού Γεωργίας η εγκριτική κτήσεως γης.
Επειδή κατά τον απολογισμό του 1ου έτους διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός ΓΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ την 12-9-2010 σας δήλωσε ότι : «…. Το μεγάλο έργο της αναμόρφωσης της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει. Η επανάσταση του αυτονόητου έχει αρχίσει …..Σηκώσαμε τα μανίκια και έτσι θα συνεχίσουμε. Και είμαστε ακόμα στην αρχή…».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου