Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Αγενάκη το ανώνυμο Blog ..ο para politiκos μήπως ξέρεις ποιανού ήταν και γιατί έκλεισε ;;

Δεν είναι μήνας που έκλεισε το  ανώνυμο blog ο parapolitikoς και  συμπτωματικά χθές όπως μάθαμε, ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε πρόταση νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή πρός τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ραγκούση, και Δικαιοσύνης, κ. Χ. Καστανίδη, για την άρση της ανωνυμίας των blogs και τον καθορισμό  όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας τους   Ο Βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης «να προχωρήσουν σε συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση για τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης λειτουργίας των μπλογκς, ώστε να υπάρξει περιορισμός των φαινομένων συκοφαντικής δυσφήμισης, υβριστικών ή απειλητικών δημοσιευμάτων κατά δημοσίων προσώπων ή διάδοσης ψευδών ειδήσεων, να αρθεί η ανωνυμία τους και να μπορούν να εντοπιστούν οι συντάκτες των ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων».

Κώστα Μπαντουβά ξέρεις κάτι από ανώνυμα, ψευδή και συκοφαντικά ηλεκτρονικά δημοσιεύματα;;


η ερώτηση του βουλευτή μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«το Διαδίκτυο προσφέρει πρωτοφανείς δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης και αποτελεί μέσο ευρείας, ταχείας και ανεμπόδιστης ενημέρωσης» και πως «τα ιστολόγια (“blogs”) αποτελούν αναμφισβήτητα ένα νέο χώρο κοινωνικού διαλόγου και πεδίο διάδρασης των χρηστών». Ωστόσο, επισημαίνει ότι «ολοένα και εντονότερα απασχολούν τελευταία τις διωκτικές και δικαστικές αρχές τα φαινόμενα της συκοφαντικής δυσφήμισης δημοσίων προσώπων (και όχι μόνο) υβριστικών ή απειλητικών δημοσιευμάτων, εκβιασμών ή διάδοσης ψευδών ειδήσεων». Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει την πρόσφατη «είδηση» που κυκλοφόρησε ευρέως μέσω μπλογκς για την υποτιθέμενη παραίτηση της Υπ. Παιδείας, κα. Α. Διαμαντοπούλου, γεγονός που ανάγκασε την ίδια να προβεί σε δημόσια διάψευση της «είδησης».

Υπογραμμίζει κατόπιν ότι «τα δύο τελευταία χρόνια μόνο στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής έχουν κατατεθεί περισσότερες από 600 μηνύσεις από πολίτες, οι οποίοι συκοφαντήθηκαν μέσα από ανώνυμα μπλογκ», ενώ τονίζει ότι «στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έγινε δυνατό να βρεθεί ο συντάκτης των ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων για τα οποία έχει γίνει μήνυση». Μάλιστα αναφέρει ότι «όπως προέκυψε από σχετική έρευνα των διωκτικών αρχών, στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί 132.000 μπλογκ από τα οποία τα 3.500 έχουν καθημερινή ανανέωση.»

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ότι «προς την κατεύθυνση ελέγχου και απόδοσης ευθυνών σε ιδιοκτήτες μπλόγκς, υπάρχει το προηγούμενο της γνωμοδότησης του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Ιούνιο του 2009, σύμφωνα με την οποία «στα μπλογκ δεν ισχύει το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας, όπως ορίζεται στο άρθρο 19 του Συντάγματος», ενώ καταγράφει ότι «στη γνωμοδότηση προβλέπεται μεταξύ άλλων πως δεν θα απαιτείται άδεια οποιασδήποτε αρχής -και συγκεκριμένα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών- για να μπορούν προανακριτικές, ανακριτικές, εισαγγελικές και δικαστικές αρχές να ζητούν «ηλεκτρονικά ίχνη» εγκληματικής πράξης, όπως υβριστικών ή απειλητικών δημοσιευμάτων στο Διαδίκτυο ή φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας».


Επιπροσθέτως, ο κ. Αυγενάκης αναφέρεται και στο «πρόσφατο νομικό προηγούμενο υπάρχει και στην Ιταλία, όπου κατατέθηκε νομοσχέδιο στις 10 Μαΐου από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Ιταλίας, κ. Αντζελίνο Αλφάνο, το οποίο στην παράγραφο 28 εξισώνει τα μπλογκ με τα υπόλοιπα ΜΜΕ» και τονίζει ότι «σύμφωνα με το ιταλικό σχέδιο, οι ιδιοκτήτες των μπλογκ θα πρέπει να προσκομίζουν στο Υπουργείο Τύπου στοιχεία που να αποδεικνύουν την ταυτότητα του κατόχου τους», ενώ «σε διαφορετική περίπτωση θα κλείνουν».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης «να προχωρήσετε σε συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση για τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης λειτουργίας των μπλογκς, ώστε να υπάρξει περιορισμός των φαινομένων συκοφαντικής δυσφήμισης, υβριστικών ή απειλητικών δημοσιευμάτων κατά δημοσίων προσώπων ή διάδοσης ψευδών ειδήσεων, να αρθεί η ανωνυμία τους και να μπορούν να εντοπιστούν οι συντάκτες των ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων».

5 σχόλια :

  1. ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κο ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

    ΕΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ Κε ΠΡΟΕΔΡΕ - ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΑΟΥΖΟ ΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος είπε:
    Μίλησε και για το Σύνταγμα ο κ. Αυγενάκης! Που λέει το Σύνταγμα ρε πατριώτη ότι, οι βουλευτές είναι πιο ίσοι από τους άλλους Έλληνες? Που λέει το Σύνταγμα ρε πατριώτη ότι και άνθρωπο να σκοτώσει ο βουλευτής πρέπει να; συμφωνήσουν οι άλλοι βουλευτές για να δικαστεί? Που λέει το Σύνταγμα ρε πατριώτη ότι, ο βουλευτής μπορεί να παίρνει την βουλευτική σύνταξη και και 2 και 3 συντάξεις ακόμη και την βουλευτική αποζημίωση αν είναι πάνω από 65 χρονών? Που λέει το Σύνταγμα ρε πατριώτη ότι, για κάθε υπογραφή που βάζει ο υπουργός θα πρέπει να παίρνει μίζα? Που λέει το Σύνταγμα ρε πατριώτη ότι οι συγγενείς των βουλευτών θα πρέπει να διορίζονται στη βουλή με μισθό που ξεκινάει για την καθαρίστρια 1900ευρώ καθαρά τον μήνα? Που λέει το Σύνταγμα ρε πατριώτη ότι οι βουλευτές δεν θα πρέπει να υπαχθούν στο ΙΚΑ? Που λέει το Σύνταγμα ρε πατριώτη ότι, οι βουλευτές την ίδια χρονική στιγμή μπορούν να μετέχουν και σε 2 και σε 3 επιτροπές για να αυγατίζουν τον μισθό τους που πληρώνω εγώ ο μαλάκας? Που λέει το Σύνταγμα ρε πατριώτη ότι λεφτά υπάρχουν μόνο για τους βουλευτές και τους συγγενείς και τους νταβατζήδες τους και δεν υπάρχουν για μένα τον μισθωτό ή συνταξιούχο?
    Τα Blogs σας ενοχλούν κ. Αυγενάκη? Τι φοβάστε ? αφού είστε καθαρός, εγώ τουλάχιστο δεν είδα να βγεί στον αέρα κάποια βρωμιά για σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o parapolitikos εκλεισε..διάβαζα κάθε μέρα εκεί τα κατορθώματα του μητσοτακεϊκου..ποιός το είχε αυτό το ανώνυμο blog ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o avgenakis to paidi tis ntoras ama einai antras na afisi tin edra apo tin nea DIMOKRATIA KAI AS KATEVEI ME TO KOMA TIS alla pou xerei apo iperifania

    ΑπάντησηΔιαγραφή