Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Στον “χορό” των ρίχτερ “κουνιέται” η Κρήτη...

καθυσηχαστικοί οι σεισμολόγοι

Περισσότερες από 8 σεισμικές δονήσεις «ξεσήκωσαν» το τελευταίο 24ωρο τους Κρητικούς. Ο“χορός” των ρίχτερ ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής με 4,1 ρίχτερ να αναστατώνουν τις βόρειες ακτές του νησιού και κυρίως του Ηρακλείου, ενώ συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χθες ∆ευτέρα.

Για την έντονη σεισμική δραστηριότητα που εξελίσσεται ανοιχτά της Κρήτης μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος εμφανίστηκε

καθησυχαστικός.

Όπως είπε στο enikos.gr, «από χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ έως σήμερα (σ.σ. χθες) έχουν γίνει 8 σεισμικές δονήσεις της τάξεως των 3 έως 4,5 ρίχτερ ως προς το μέγεθός τους. Αυτές οι δονήσεις απείχαν μεσοσταθμικά 35 χιλιόμετρα από τα βόρεια του Ηρακλείου».

Ο κ. Λέκκας εξήγησε ότι «ο σεισμός έγινε σε ρήγμα με διεύθυνση ανατολική-δυτική» και ότι οι δονήσεις έγιναν αισθητές στην Κρήτη και τη Σαντορίνη.

«Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας ακόμη και μεγαλύτερου μεγέθους σεισμός να γίνει, τόσο επειδή υπάρχει μια ικανή απόσταση από την Κρήτη όσο και επειδή η διάταξη των επικέντρων είναι τέτοια ώστε και μεγαλύτερος σεισμός θα έχει διεύθυνση ανατολική-δυτική και όχι προς το νησί», υποστήριξε ο κ. Λέκκας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου