Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ: ∆ίνεται λύση στην παράταση για την κατάθεση φακέλων

Την είδηση έκανε γνωστή ο βουλευτής  Ηρακλειου της ΝΔ Κωσταντινος Κεφαλογιάννης το  πολιτικό γραφείο του οποίου είχε νωρίτερα εκδόση σχετική ανακοίνωση:

Ελάχιστες ώρες πριν από την συμπλήρωση τριών χρόνων από το φονικό σεισμό του Αρκαλοχωρίου που συνέτριψε τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε και επισήμως ότι δίδεται παράταση στην κατάθεση φακέλων για την έκδοση αδειών επισκευής των κηιρίων τους που υπέστησαν ζημιές στον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Όπως αναφέρει το αρμόδιο Υπουργείο «για το σχήμα προσωρινής στέγασης μέσω επιδότησης ενοικίου προχωράει η χορήγηση για δύο επιπλέον χρόνια. Έτσι οι πληγέντες δύνανται να λάβουν επιδότηση για τέσσερα χρόνια.

Επιπλέον, παρατείνεται ως τις 31 Δεκεμβρίου 2024 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τους σεισμόπληκτους με κτήρια κατάλληλα προς χρήση που φέρουν ελαφριές βλάβες, χαρακτηρισμένα ως «πράσινα» και που έχουν λάβει πρώτη αρωγή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χωρίς τον καθορισμό τους ως δικαιούχοι στεγαστικής συνδρομής. Τέλος, παρατείνεται ως τις 7 Απριλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους πρώτης αρωγής για έκδοση άδειας επισκευής και χορήγησης στεγαστικής συνδρομής, καθώς και βεβαίωση καθορισμού δικαιούχου για ανακατασκευή».

Την είδηση έκανε γνωστή ο βουλευτής  Ηρακλειου της ΝΔ Κωσταντινος Κεφαλογιάννης το  πολιτικό γραφείο του οποίου είχε νωρίτερα την παρακάτω ανακοίνωση:

Όπως ανακοινώθηκε από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη, η Κυβέρνηση εξετάζει θετικά τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας για τη Στεγαστική Συνδρομή των σεισμοπλήκτων της Π.Ε. Ηρακλείου από το σεισμό 24ης Ιουλίου και 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Για το θέμα αυτό, όπως είναι γνωστό, ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης είχε δύο κοινοβουλευτικές  παρεμβάσεις αλλά και πρόσφατη επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, από την οποία έλαβε τη σχετική διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο εξετάζει θετικά τη χορήγηση της παράτασης.

Με την ευκαιρία, ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης έθεσε και το μείζον ζήτημα του συσσωρευμένου χρέους ηλεκτρικού ρεύματος των οικίσκων των σεισμοπλήκτων, προκειμένου να αναζητηθεί και να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου