Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Νέες διαδικασίες για την παραχώρηση αιγιαλών και παραλιών

Eως την 31η Δεκεμβρίου 2025 επιτρέπεται η σύναψη σύμβασης απλής παραχώρησης αιγιαλών και παραλιών σε όμορες επιχειρήσεις ή σωματεία, η οποία θα έχει διάρκεια έως δύο και όχι τρία χρόνια, όπως οριζόταν στον τελευταίο νόμο του 2024 (Ν. 5092/2024).

 Αυτό περιγράφεται στη νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών. 

Προϋπόθεση βέβαια για τη σύμβαση παραχώρησης είναι

ο δήμος ή ο δημόσιος φορέας που έχει κατασκευάσει ή συντηρεί κατασκευές επί των αιγιαλών και των παραλιών να έχει ξεκινήσει διαδικασία αδειοδότησης με αίτηση προς την Κτηματική Υπηρεσία που υποβάλλεται κατόπιν εγκριτικής απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο. 

Αυτή η διαδικασία αφορά κατασκευές που έχουν ανεγερθεί έως την 28η Ιουλίου 2011. Ταυτόχρονα, αυτές οι κατασκευές πρέπει να είναι ασφαλείς ως προς τη χρήση τους για τους λουόμενους και το κοινό. Επίσης, ο δήμος πρέπει να υποβάλει πριν από την 1η Ιανουαρίου 2025 τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ή την αίτηση υπαγωγής σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις. 

Ειδικά για τις τελευταίες, αν δεν υποβληθούν εμπρόθεσμα, αυτό επηρεάζει και τη σύμβαση παραχώρησης, η οποία λύεται αυτοδίκαια. Το δε αντάλλαγμα χρήσης των κατασκευών θα είναι διπλάσιο από αυτό που ορίζεται στον νόμο 5092/2024. Βέβαια, κατά τη διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης δεν επιτρέπεται η εκτέλεση νέων εργασιών ή η διενέργεια κατασκευών άνευ αδείας, όπως επίσης αναστέλλεται η έκδοση νέων πρωτοκόλλων καθορισμού αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις




 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου