Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Ξεκινά με κενά και συγχωνεύσεις..η νεα σχολική χρονιά..

Περίπου 1.000 συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα προωθεί το υπουργείο Παιδείας, ως μια απάντηση στα χιλιάδες κενά που απαιτούν την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Αναβρασμός επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Αυτή τη φορά, το “μήλον της Έριδος” μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και τωνεκπαιδευτικών είναι το μέτρο της συγχώνευσης τμημάτων, το οποίο, σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς φορείς, αποσκοπεί σε μικρότερο αριθμό προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πολύ πιθανό είναι το σενάριο μεγάλο μέρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών τελικά φέτος να μην πιάσει δουλειά όχι μόνο στην πρώτη ή στη δεύτερη, αλλά και στις υπόλοιπες κατανομές. Την ίδια ώρα, οι δέκα περίπου χιλιάδες μονιμοποιήσεις, όταν οι συνταξιοδοτήσεις έχουν ξεπεράσει φέτος τις 4.000, μοιάζει με “σταγόνα στον ωκεανό”, στη βάση της ανάγκης να θωρακιστεί η ποιοτική εκπαίδευση. Την επόμενη μάλιστα εβδομάδα, στα πλαίσια αυτών των δεδομένων, οι εκπαιδευτικοί προγραμματίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου