Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Ανασχηματισμός γενικών γραμματέων: Τουλάχιστον 20 θα δουν την έξοδο…

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των αποφάσεων του πρωθυπουργού για τις αλλαγές στις θέσεις των γενικών γραμματέων υπουργείων. Σας έχω φρέσκιες ειδήσεις… Το timing δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ο στόχος είναι τα νέα πρόσωπα να έχουν μπροστά τους χρόνο να ενημερωθούν, να προσαρμοστούν και να είναι έτοιμα να ασκήσουν τα καθήκοντά τους το φθινόπωρο, οπότε και η κυβέρνηση «θα τρέξει» μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί αλλά και δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. 

Με τις επικείμενες αλλαγές ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να στείλει το μήνυμα ότι η αξιολόγηση αφορά όλους και κανείς δεν μπορεί να θεωρεί τη θέση του δεδομένη. Επιπλέον, ζητούμενο είναι η καλύτερη λειτουργία της κρατικής μηχανής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να απομακρυνθούν περίπου είκοσι γγ στα υπουργεία Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης κ.ά. και να αξιοποιηθούν αντιστοίχως περισσότερα «γαλάζια» στελέχη, μεταξύ των οποίων πρώην βουλευτές της ΝΔ, στελέχη γραμματειών του κόμματος κ.ά.

Σημειωτέον ότι βαρύνοντα λόγο αναμένεται να παίξει και η συνεργασία που είχαν (ή δεν είχαν) οι γενικοί γραμματείς με τους υπουργούς αλλά και με βουλευτές και στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, αφού στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ήταν πολλοί οι βουλευτές που εξέφρασαν «παράπονα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη για κλειστές πόρτες ακόμη και γενικών γραμματέων στα υπουργεία αλλά και φαινόμενα αλαζονείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου