Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Η αυτοκριτική Μητσοτάκη και ο ανασχηματισμός που θα γίνει με τον... δικό του τρόπο

Απολογητικός, αυτοκριτικός, αλλά και αποφασισμένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στην πρώτη του συνέντευξη μετά το εκλογικό πατατράκ. Έδωσε βέβαια και ειδήσεις: ο ανασχηματισμός (πιθανότατα) δεν θα γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα, καθώς ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί με την τρέχουσα σύνθεσή του. 

Επίσης, ξέκοψε κάθε συζήτηση για πρόωρες εκλογές, επαναλαμβάνοντας ότι κάλπες θα στηθούν το 2027. Και παρότι παραδέχθηκε ότι το ζήτημα της ακρίβειας κόστισε πολύ στη ΝΔ, εντούτοις επανέλαβε ότι οι όποιες νέες παρεμβάσεις γίνουν για το θέμα, θα είναι εντός του δημοσιονομικού πλαισίου που ισχύει σήμερα, αποκλείοντας για άλλη μια φορά κάθε συζήτηση για μείωση του ΦΠΑ και μιλώντας για «περισσότερες παρεμβάσεις στη λειτουργία της αγοράς και μεγαλύτερη έμφαση στη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος και πραγματική εστίαση στις περιπτώσεις εκείνες όπου έχουμε ολιγοπωλιακές συμπερι- φορές». 

Επίσης, έστειλε σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση και στο κόμμα: «Το 41% ήταν ένα ποσοστό το οποίο μας έδωσε ο ελληνικός λαός σε μία χρονική στιγμή. Το 41% είναι 158 έδρες, είναι η κοινοβουλευτική μας πλειοψηφία.

Αυτό, το 41%, δεν υπάρχει πια σήμερα. [...] Θα ακούσω κάθε κριτική για αλαζονική συμπεριφορά. Αν κάποιοι, λοιπόν, είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά -το 41% είναι πολύ ψηλά-, είναι καιρός να τον δουν και από λίγο πιο χαμηλά.

Δεν είναι κακό αυτό. [...] Σε ανύποπτο χρόνο έχω πει ότι αξιολογώ αποτελεσματικότητα και συμπεριφορά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου