Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Ομιλία με μηνύματα σε όλους ετοιμάζουν Σαμαράς και Καραμανλής

 

Μια εκδήλωση με πολύ έντονο πολιτικό ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο Πολεμικό Μουσείο. Μιλάμε για την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή», όπου θα μιλήσουν και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι προφανές ότι η εκδήλωση δεν είναι τυχαία πολιτικά ούτε και για τον χρόνο που γίνεται, δηλαδή μετά τις ευρωεκλογές.

 Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έχουν αποφασίσει να κάνουν παρέμβαση στην παρουσίαση του βιβλίου του Κοττάκη και η κοινή τους παρουσία είναι αποτέλεσμα επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ τους. Το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη αναφέρεται στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, που όπως πιστεύει ο συγγραφέας βρίσκεται σε αντιδιαστολή με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Δεν είναι μυστικό ότι τόσο ο Κ. Καραμανλής όσο και ο Α. Σαμαράς διαφωνούν με την εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη, κυρίως με την ελληνοτουρκική προσέγγιση, παρόλο που έχει γνωστά, απτά και θετικά αποτελέσματα. Πιθανόν, όμως, η εκδήλωση να αποτελέσει και ένα βήμα κυρίως για τον Αντώνη Σαμαρά να στείλει τις αιχμές του και για την κεντρώα στροφή του κόμματος και για βασικές επιλογές της κυβέρνησης και ως εκ τούτου η παρέμβασή του θα έχει μια σημειολογία. 

Σε κάθε περίπτωση, στο Μαξίμου είναι έτοιμοι να αποκωδικοποιήσουν και αυτή τη φορά τα μηνύματα που θα στείλουν αμφότεροι οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου