Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Γεωργία Μηλάκη: Η Αντιπεριφερειάρχης που ξεχωρίζει

Κατι παραπάνω ηξερε ο Περιφερειαρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης όταν ανέθετε στην  Γεωργία Μηλάκη τον τομέα Πολιτισμού και Ισότητας.

Η Αντιπεριφερειάρχης διαθέτει πλούσια εμπειρία και  πολυσχιδή πολιτιστική δράση ενώ φιλοσοφία και όραμά της είναι η μεγάλη πρόκληση ανάδειξης του τεράστιου πολιτιστικού πλούτου που διαθέτει ο Νομός Ηρακλείου και η Κρήτη γενικώτερα

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει μεγάλα περιθώρια δράσης προκειμένου να συμβάλλει στην ενίσχυση του πολιτιστικού αποθέματος.

Πρώτα από όλα αποτελεί βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο για ένα πλήθος έργων του Υπουργείου Πολιτισμού, τόσο στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς όσο και στον τομέα του σύγχρονου πολιτισμού.

Από τον πιο μεγάλο Δήμο, ως τον πιο μικρό, όλες οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκες αλλά και οράματα για τον Πολιτισμό. Αυτό συμβαίνει και στους Δήμους του Νομού Ηρακλειου, αυτό συμβαίνει και στο Ηράκλειο. Και είναι ευτύχημα το γεγονός ότι οι πολίτες και οι Δήμαρχοι ζητούν να γίνουν κινήσεις στο πεδίο αυτό. Προκειμένου, όμως, η Περιφέρεια να συνδράμει στον μέγιστο βαθμό και παράλληλα να λειτουργήσει, ισόρροπα και αποτελεσματικά, πρέπει να υπάρχει συνεργασία και συντονισμός του α΄ και του β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης και στον τομέα του Πολιτισμού. Οι προτεραιότητες της Περιφέρειας για κάθε περιοχή διαμορφώνονται πάνω στους άξονες που χαράσσονται κεντρικά, σε συνεργασία όμως με τους οικείους Δήμους. Αυτό είναι σαφής στόχευση της Αντιπεριφερειαρχης που μαζι με τον Περιφερειάρχη έχουν και την τελική έγκριση της ατζέντας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου