Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Πιερρακάκης από Άγιο Νικόλαο: «Θα γίνουν πολλές ακόμα αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στον τόπο»

Στο νομό Λασιθίου βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης. 

Ο κ. Πιερρακάκης, το απόγευμα της Δευτέρας, παρευρέθηκε στη Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση των μελών της Νέας Δημοκρατίας στην αίθουσα του Επιμελητήριου Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο.

Ο Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού έστειλε το δικό του μήνυμα για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ενώ μίλησε και για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης την τελευταία 5ετία.

«Μιας και πλησιάζουν οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι πολύ σημαντικό κανείς να μπορέσει να διακρίνει την μεγάλη εικόνα και να μπορέσει να απαντήσει στο τι είναι αυτό το οποίο κρίνεται σε αυτές τις εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κυβερνά σχεδόν 5 χρόνια. Από το 2019 και μετά έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές στη χώρα μας. Πράγματα τα οποία σήμερα έχουμε επιλύσει ως χώρα είναι τελείως διαφορετικά από τις συνθήκες που βρισκόταν η χώρα μέχρι το 2019.

Η Ελλάδα στις περισσότερες χώρες τις Ευρώπης είχε μια αντιμετώπιση ενός κράτους προβληματικού. Βιώσαμε, εκεί που οι άλλες χώρες για να λύσουν την οικονομική τους κρίση χρειάστηκαν ένα μνημόνιο, η Ελλάδα χρειάστηκε 3. Και τώρα έχουμε έναν ρυθμό ανάπτυξης ο οποίος είναι ο πρώτος στην Ευρωζώνη το 2024, πολλαπλάσιος από αυτόν που θα έχουν τα περισσότερα άλλα Ευρωπαικά κράτη. Τα τελευταία 5 χρόνια η Ελλάδα θωρακίστηκε. Κάναμε μεγάλες αλλαγές στο κράτος μας, στην ψηφιοποίηση του κράτους που εξυπηρετούμε τους πολίτες, έγιναν αλλαγές στην οικονομία, η ανεργία μειώθηκε πάρα πολύ, εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες βρήκαν δουλειά. Και βέβαια αν δει κανείς το τελευταίο, λιγότερο από 12μηνο την ανανέωση της εντολή στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν δείτε τις αλλαγές που έχουν γίνει τον τελέυταίο χρόνο είναι επίσης πολύ σημαντικές. 

Από το γεγονός ότι σταμάτησε να υπάρχει το κρατικό μονοπώλιο στην ανώτατη εκπαίδευση με νόμο και πλεον θα έχουμε στη χώρα μας μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, μέχρι τον νέο ποινικό κώδικα, μέχρι αλλαγές οι οποίες απλά και καθημερινά έρχονται να βελτιώσουν τη συνθήκη ζωής των πολιτών» δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα; Σε καμία των περιπτώσεων. Ένα από τα πολύ σημαντικά πράγματα που έχουν κατακτηθεί τα τελευταία χρόνια, γιατί ο Πρωθυπουργός είχε να λύσει κρίσεις και πράγματα τα οποία κανείς δεν θα μπορούσε να έχει σχεδιάσει νωρίτερα. Αν συζητούσαμε το 2019 και λέγαμε ότι θα υπάρξει υβριδική εισβολή στον Έβρο και στα νησιά, ότι θα υπάρξει παγκόσμια πανδημία και ότι θα υπάρξει πόλεμος στα Ευρωπαικά σύνορα ή ότι όλα αυτά θα χρειαστεί μια κυβέρνηση να τα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα, να λύνει εκκρεμότητες 10ετιων, θα ήμασταν για πολλούς ακόμα και σε βιβλίο επιστημονικής φαντασίας. Όμως αυτά τα πράγματα κληθήκαμε να τα αντιμετωπίσουμε και πρωτίστως εκείνος που έχει το χέρι στο τιμόνι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα αντιμετώπισε καλά. Λάθη υπήρξαν, λάθη έγιναν και  για πρώτη φορά υπήρξε και μια ποιοτική διαφορά. Υπήρξε αναγνώριση – και μάλιστα με τη λέξη λάθος- από Πρωθυπουργικά χείλη, στο ανώτατο επίπεδο. 

Τα επόμενα 3 χρόνια, μέχρι να ολοκληρωθεί ο βίος αυτής της κυβέρνησης, η εντολή της δεύτερης τετραετίας του Μητσοτάκη θα γίνουν πολλές ακόμα αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στον τόπο.

Στις ευρωεκλογές κρίνονται πάρα πολλά γιατί όπως ξέρετε πολλά από τα θέματα που οι κυβερνήσεις διαχειρίζονται πρέπει πρώτα με ισχυρή φωνή στο ευρωπαικό τραπέζι να βάλουν τις εθνικές προτεραιότητες. Και πάρα πολλούς από τους νόμους που φέρνουμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πρωτίστως αποφασίζονται στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι άρα πάρα πολύ σημαντικό και σε πραγματικό αλλά και σε συμβολικό επίπεδο, ο κόσμος να ανανεώσει αυτή την εντολή στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, για να μπορέσουμε να πάμε ακόμα πιο μπροστά στις αναγκαίες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

O Υπουργός αναφέρθηκε και στην πραγματοποίηση της ένταξη του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ όχι μόνο στο 4ο αλλά και στο 2ο πεδίο.

Εμείς θα είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις σε προβλήματα και σε μεγάλα και ιστορικά, αλλά και σε πράγματα πιο καθημερινά που μπορεί όμως να κάνουν τη διαφορά σε ένα τόπο, όπως αυτό που κληθήκαμε να διαχειριστούμε στο Δημαρχείο, να πρέπει για παράδειγμα ένα τμήμα όπως το Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ να ενταχθεί από το 4ο πεδίο και στο 2ο πεδίο. Πρέπει να τα κάνουμε και τα δύο. Να είμαστε στο πεδίο, να ακούμε και να λύνουμε θέματα.  Από εμάς έχετε την απόλυτη δέσμευση ότι θα είμαστε εδώ και ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε και διεκδικούμε αυτή την εντολή και δεν την διεκδικούμε απλώς επειδή βασιζόμαστε στο ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπολίτευση στον τόπο, γιατί όπως ξέρετε καλά δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο αυτή την στιγμή για να μπορέσει να διαχειριστεί τα προβλήματα του τόπου από κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης. Αυτό πλέον είναι σχεδον αυταπόδεικτο.

Διεκδικούμε την εντολή σας με θετικό πρόσημο. Με διάθεση να δώσουμε λύση σε πάρα πολλά προβλήματα», κατέληξε ο υπουργός.

Ο Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, συνοδευόταν από τον  Α’ Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και Λασιθώτη Βουλευτή Γιάννη Πλακιωτάκη.

Το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Πιερρακάκης προήδρευσε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Οροπεδίου στην οποία συμμετείχε, πέρα από το Δήμαρχο Γιώργο Αθανασάκη, αντιδήμαρχοι, ειδικοί σύμβουλοι και στελέχη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου