Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Εμπορικός Σύλλογος: Στο τραπέζι η έλλειψη εργατικού δυναμικού!

συνάντηση με βουλευτες του Ηράκλειου για τα προβλήματα 

Τα προβλήματα που βαραίνουν τον τουριστικό και τον αγροτικό κλάδο της Κρήτης, με πρώτιστο αυτό της έλλειψης εργατικών χεριών, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο μεταξύ των εμπόρων και βουλευτών της πόλης.

Ειδικότερα, η ανάκαμψη τόσο της τουριστικής όσο και της αγροτικής βιομηχανίας στην Κρήτη βρέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου με βουλευτές του Ηρακλείου, φορείς και την Περιφέρεια, όπου ακούστηκαν πολλές προτάσεις σχετικά με την επίλυση του θέματος, τη στιγμή που η βαριά βιομηχανία της χώρας “αιμορραγεί”.

Ο τουρισμός πλήττεται από την έλλειψη προσωπικού, τη στιγμή που οι συνθήκες εργασίας με τα ωράρια και την εξάντληση τελικά απωθούν τον κόσμο να εργαστεί στον κλάδο.

Για τον λόγο αυτό, όπως τονίστηκε, και για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των καταστημάτων και των ξενοδοχείων, αλλά κυρίως για τη διασφάλιση του κατάλληλου εργασιακού περιβάλλοντος, απαιτούνται τακτικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Χρήσιμα εργαλεία που θα έδιναν “ανάσα” στον τουρισμό της Κρήτης αποτελούν η αύξηση των επιδομάτων, αλλά και η υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου