Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Σε κατοικία με πισίνα μετατρέπεται το πρώην «γαλάζιο στρατηγείο» στη Ρηγίλλης

Τις εσκαφικές εργασίες θα παρακολουθεί συνεχώς κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, για το ενδεχόμενο εντοπισμού αρχαιοτήτων

Σε πολυτελή κατοικία με πισίνα και όχι σε πεντάστερο ξενοδοχείο θα μετατραπεί, τελικά, το κτήριο που στέγαζε τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας από το 1975 μέχρι το 2011, στην οδό Ρηγίλλης 18. Το «γαλάζιο» πρώην στρατηγείο που κρύβει ένα τεράστιο μέρος της μεταπολιτευτικής Ελλάδας στέκει έρημο μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για μετακόμιση στο κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού καθώς το ιστορικό κτίριο δεν αρκούσε για να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του κόμματος. 

Η μισθώτρια (για 50 χρόνια) εταιρεία άλλαξε πλεύση μετά την απόφαση του ΣτΕ, το 2022, να ανάψει το «πράσινο φως» στην αίτηση ακύρωσης που είχαν καταθέσει κάτοικοι της περιοχής και έτσι προχώρησε σε μελέτη αποκατάστασης με αλλαγή χρήσης σε κατοικία. 

Ο νέος σχεδιασμός του ακινήτου πήρε την έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και έτσι το κτήριο θα μετατραπεί σε πολυτελή κατοικία. Τις εσκαφικές εργασίες για την κατασκευή της πισίνας θα παρακολουθεί συνεχώς κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, για το ενδεχόμενο εντοπισμού αρχαιοτήτων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου