Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Πτώμα σε αποσύνθεση στα νερά του Καρτερού

Συναγερμός σήμανε νωρίς χθες το πρωί στις λιμενικές Αρχές Ηρακλείου, μετά τον εντοπισμό πτώματος στη θαλάσσια περιοχή του Καρτερού και συγκεκριμένα κάτω από το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”. Ο συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 9 το πρωί, με τους άνδρες του Λιμενικού να σπεύδουν στο σημείο.

Το άψυχο σώμα εντόπισε αρχικά αλιέας, ο οποίος ενημέρωσε το Λιμεναρχείο. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση ανάσυρσης, με τους άνδρες της υπηρεσίας, προσεγγίζοντας το πτώμα, να μην πιστεύουν στα μάτια τους και με την εικόνα που αντίκρισαν να προκαλεί σοκ!

Το πτώμα ήταν σε αρκετά προχωρημένη σήψη.

Το άψυχο σώμα φαίνεται να ήταν πάνω από ένα μήνα στο νερό, οπότε και με το να βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη δεν ήταν εύκολο με την πρώτη ματιά να διαπιστωθεί αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για γυναίκα, οι τελευταίες ενδείξεις όμως από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου λίγο αργότερα έκαναν λόγο για άνδρα κάτω των 40 ετών, καυκάσιος πιθανότατα, με μαύρο μαλλί και μούσι. Είχε ύψος 1.75 με 1.76 και ήταν αρκετά αδύνατος, λεπτοκαμωμένος. Αυτό προκύπτει και από το μέγεθος xs του παντελονιού του. Ο άτυχος άνδρας φορούσε παπούτσια μποτάκια, καρό παντελόνι, t-shirt, πουκάμισο γκρι και φούτερ.

Η οδοντοστοιχία του ήταν σε καλή κατάσταση, ενώ από την αξονική τομογραφία δεν προέκυψαν σκελετικές κακώσεις. Σε γενικές γραμμές προκύπτει ότι ήταν ένας άνδρας καλής κατάστασης και από τις εταιρείες των ρούχων του προκύπτει ότι ζούσε στην Ελλάδα ή τουλάχιστον για κάποιο διάστημα διέμενε στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο επιχείρησης που στήθηκε, οι άνδρες του Λιμενικού ανέσυραν το πτώμα από τη θαλάσσια περιοχή, με γραφείο τελετών να παραλαμβάνει τη σορό, στην προβλήτα 3 του λιμανιού. Στη συνέχεια, η σορός μεταφέρθηκε για νεκροψία-νεκροτομή, με τις έρευνες για την ταυτοποίηση του πτώματος να βρίσκονται σε εξέλιξη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου