Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Σήμερα η εκλογή του νέου πρύτανη

Σήμερα Τρίτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εκλογή νέου πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης καθώς όπως αναμένεται ο καθηγητής Ιατρικής κ.Γιώργος Κοντάκης, ο μοναδικός υποψήφιος, θα βρεθεί ξανά στο τιμόνι του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Τα 11 συνολικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, 6 εσωτερικά και 5 εξωτερικά θα συνεδριάσουν στις 4 το απόγευμα προκειμένου να προβούν στην εκλογή.

Σύμφωνα με το νόμο όταν υπάρχει μόνο ένας (1) υποψήφιος εκ των εσωτερικών μελών για το αξίωμα του πρύτανη, για την εκλογή του απαιτείται κατ’ ελάχιστον πλειοψηφία οκτώ ενδεκάτων (8/11). Αν δεν συμπληρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία του πρώτου εδαφίου από τα μέλη του Σ.Δ., ο υποψήφιος δεν εκλέγεται πρύτανης και επαναλαμβάνεται η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του πρύτανη από την αρχή. Για την εκλογή του Πρύτανη στην περίπτωση αυτή απαιτείται η συγκέντρωση της απόλυτης πλειοψηφίας του συνόλου των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, δεν θα χρειαστεί νέα διαδικασία, αφού ο κ.Κοντάκης αναμένεται να συγκεντρώσει την πλειοψηφία που απαιτείται


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου