Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Τα «εντέλλεσθε» κλυδωνίζουν το ΠΑΓΝΗ

Εισαγγελική παρέμβαση για το θλιβερό αδιέξοδο της Παιδοψυχιατρικής 

Με «εντέλλεσθε» στην... κλειστή Παιδοψυχιατρική Κλινική η διοικηση του ΠΑΓΝΗ επιχειρεί να λύσει το θλιβερό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μετά και τη μεταφορά 16χρονου παιδιού στο νοσοκομείο, για το οποίο τελικά κρίθηκε επιβεβλημένη η νοσηλεία του. Δύο αξονικούς και 2 μαγνητικούς τομογράφους έχει το ΠΑΓΝΗ, αλλά δεν έχει το αναγκαίο προσωπικό για να τους λειτουργήσει.

Ωστόσο, η ζήτηση για αυτές τις εξετάσεις έχει αυξηθεί κατακόρυφα και οι πολίτες συχνά είναι σχεδόν αδύνατον να κλείσουν ραντεβού. Τα «εντέλλεσθε» σε γιατρούς του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου να κάνουν εφημερίες στο Βενιζέλειο, «κλυδωνίζουν» το τμήμα που μέχρι τώρα είχε υποδειγματική λειτουργία και δημιουργούν φόβους παραιτήσεων ακτινολόγων και από το ΠΑΓΝΗ.

Στο μεταξύ η …κλειστή Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, τα σήματα SOS που εκπέμπουν οι άνθρωποι που «σηκώνουν» το βάρος όλης αυτής της κατάστασης, τα αγωνιώδη έγγραφα της διευθύντριας της Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής κλινικής, η οποία διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις και σε όλους τους τόνους ότι υπό αυτές τις συνθήκες, με έναν παιδοψυχίατρο και «εντέλλεσθε»,  είναι επισφαλές και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ να γίνουν νοσηλείες μικρών ασθενών, προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Ηρακλείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από μέρες, μετά το πρώτο έγγραφο που απεστάλη από τη διευθύντρια της Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής κλινικής, κα Μαρία Μπάστα,  στις 5 Απριλίου, κινητοποιήθηκε άμεσα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ηρακλείου, η οποία ανέθεσε την υπόθεση σε Εισαγγελέα Ανηλίκων και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι μετά το έγγραφο της 5ης Απριλίου, στην Εισαγγελία  εστάλη την Παρασκευή, 12 Απριλίου, και δεύτερο έγγραφο με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, μετά το περιστατικό με το 16χρονο παιδί, το οποίο μεταφέρθηκε από την Αστυνομία στο ΠΑΓΝΗ και εκτιμήθηκε ότι χρήζει νοσηλείας. Όπως έχει γράψει το Cretalive, αν και δεν υπήρχε εφημερεύοντας γιατρός, ο επιμελητής  που είχε πρωινή υπηρεσία και εξέτασε το παιδί, συστήνοντας νοσηλεία, πήρε την πρωτοβουλία να αναζητήσει διαθέσιμη κλίνη σε νοσοκομείο εκτός Κρήτης για τη μεταφορά του. Όμως η αναζήτηση ήταν αδιέξοδη καθώς  κλίνη δεν βρέθηκε ούτε για δείγμα σε νοσοκομείο εκτός Κρήτης. ΄

Για την κατάσταση ενημερώθηκαν άμεσα οι διοικούντες, ΠΑΓΝΗ και 7η ΥΠΕ, προκειμένου να γίνουν ενέργειες για το τι μέλλει γενέσθαι με  το παιδί. Τελικά και σε αυτήν την περίπτωση διατάχθηκε «εντέλλεσθε» ώστε ο 16χρονος να νοσηλευτεί σε μία Παιδοψυχιατρική που δεν λειτουργεί. Καμία απάντηση δεν υπήρξε από μέρους της διοίκησης στο έγγραφο ερώτημα για το ποιος ειδικευμένος γιατρός θα εφημερεύει καθημερινά για την κάλυψη του περιστατικού, ενώ ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει αν υπάρξει και δεύτερο περιστατικό με ένδειξη νοσηλείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου