Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Κνωσσός: Αλλάζει ο δρόμος για χάρη της UNESCO

“Κλείνει” ο δρόμος μπροστά από το ανάκτορο της Κνωσού και εκτρέπεται η κυκλοφορία από τον παλαιό δρόμο που οδηγεί στις Αρχάνες, προκειμένου να αλλάξει το υπόβαθρο της περιοχής και το αίτημα για σειριακή ένταξη της Κνωσού και άλλων ανακτόρων από την Κρήτη στην UNESCO να μη συναντήσει άλλα προβλήματα.

Αυτό προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μελέτη που εκπόνησε η Περιφέρεια Κρήτης συνεπικουρικά στις ενέργειες του υπουργείου Πολιτισμού για την κατάθεση του οριστικού φακέλου υποψηφιότητας στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι την προσεχή εβδομάδα 6 με 8 Μαρτίου θα επισκεφτεί το Ηράκλειο γι’ αυτόν τον λόγο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για την οριστικοποίηση και κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας της Κνωσού και άλλων μινωικών ανακτόρων της Κρήτης για σειριακή εγγραφή.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και μάλιστα τάχιστα, όπως η εκτροπή κυκλοφορίας από τον υφιστάμενο δρόμο στον προϋφιστάμενο δυτικότερα, που περνάει από το Ενετικό Υδραγωγείο. Και όλα αυτά θα γίνουν το 2024, ώστε το 2025, που θα επισκεφτεί τον χώρο της Κνωσού κλιμάκιο της UNESCO, να έχει αλλάξει άρδην η εικόνα της περιοχής, με ριζικές αλλαγές στην κυκλοφορία, τα πάρκινγκ έξω από το ανάκτορο και τις όψεις των καταστημάτων.

ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου