Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Κρήτη: Σε ρυθμούς Αποκριάς το νησί - Καρναβαλικές εκδηλώσεις και ετοιμασίες για τα Κούλουμα!

Αντίστροφη μέτρηση για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς σε όλη την Κρήτη.

Κυρίαρχο το Καρναβάλι του Ρεθύμνου, με 11.000 καρναβαλιστές, χιλιάδες επισκέπτες από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα και πληρότητες στα ξενοδοχεία εντός και πέριξ του αστικού ιστού να ξεπερνούν το 90%. 

Θα εκτελεστούν περίπου 250 δρομολόγια μόνο για μεταφορά επισκεπτών από το ΚΤΕΛ και προς την πόλη του Ρεθύμνου. Τα δρομολόγια θα διενεργούνται από 9 π.μ. έως 11.30 μ.μ. με λεωφορεία όλων των τύπων από τα πάρκινγκ των κέντρων. 

Την ημέρα της μεγάλης παρέλασης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά από το πρωί της Κυριακής καταλήγοντας με τον αποκλεισμό της πόλης από τους βασικούς κόμβους και κατευθύνοντας τους επισκέπτες στους χώρους στάθμευσης που βρίσκονται περιαστικά της πόλης.

Πλούσιες καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλο το νησί

Σε ρυθμούς Αποκριάς θα χορέψουν τα Μάλια, τα οποία και φέτος είναι έτοιμα να χαρίσουν αξέχαστες στιγμές χορού, κεφιού, ξεγνοιασιάς. 

Η παρέλαση θα ξεκινήσει αύριο στις 16:00 το απόγευμα από την ανατολική πλευρά της κεντρικής λεωφόρου των Μαλίων. 

Στην τελική ευθεία μπαίνει και το 15ο Κισσαμίτικο Καρναβάλι ενώ όλα είναι έτοιμα και για το καρναβάλι στο Τυμπάκι.

Σε αποκριάτικους ρυθμούς θα βρίσκονται καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου και οι Δήμοι Ιεράπετρας, Σητείας, Αγίου Νικολάου, Χανίων, Μινώα Πεδιάδος και Γόρτυνας με πλούσιες καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Κουρφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Η αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας έως τις 18 Μαρτίου, με σκοπό, την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Αυξημένη είναι η κίνηση σε λιμάνια και αεροδρόμια

Οι Ηρακλειώτες θα γιορτάσουν τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα στον Καράβολα από τις 11.00, όπου ο Δήμος Ηρακλείου και το Σωματείο Μαγείρων & Ζαχαροπλαστών Νομού Ηρακλείου ετοιμάζουν μια όμορφη παραδοσιακή γιορτή, με σαρακοστιανά και μουσική.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους Δήμους της Κρήτης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου