Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Τρεις γιατροί του ΠΑΓΝΗ πήραν εντέλλεσθε για εφημερίες στο Βενιζέλειο

Ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους στο Λασίθι για την υγεία τους

Τρεις ακτινολόγοι του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου πήραν χθες εντέλλεστε για να κάνουν εφημερίες μέχρι τα τέλη Μαρτίου στο Βενιζέλειο, που βρίσκεται πλέον κοντά στο σημείο «μηδέν», μετά τις νέες παραιτήσεις ακτινολόγων και αναισθησιολόγων.

Η εντολή που δόθηκε είναι μια νέα εξέλιξη ,καθώς ο διοικητής ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Γιώργος Χαλκιαδάκης διαβεβαίωνε ότι το Βενιζέλειο θα τα έβγαζε πέρα στις εφημερίες με το δικό του προσωπικό, κάτι που, όπως φαίνεται, είναι αδύνατον.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι αυτή η εβδομάδα για το Βενιζέλειο νοσοκομείο αναφορικά με το πώς θα συνεχιστεί η λειτουργία του χειρουργικού τομέα τον Απρίλιο. Η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής κλινικής, η οποία έμεινε μόνη της με δύο συνταξιούχους γιατρούς, έχει στείλει έγγραφο τόσο στον δυπεάρχη Νεκτάριο Παπαβασιλείου όσο και στον διοικητή ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειου Γιώργο Χαλκιαδάκη ,με την οποία τους εκθέτει την δραματική κατάσταση, την οποία γνωρίζουν εδώ και καιρό.

Μέχρι σήμερα, όπως λένε οι πληροφορίες από τους εκπροσώπους των γιατρών, δεν υπάρχει καμία απάντηση για το πως θα συνεχίσει να εφημερεύει το νοσοκομείο, κάνοντας 15 εφημερίες τον μήνα, μετά το τέλος Μαρτίου, που αποχωρούν οι γιατροί που παραιτήθηκαν.

Οι ελάχιστοι εναπομείναντες αναισθησιολόγοι αναγκάζονται να κάνουν συνεχείς εφημερίες και είναι εξαντλημένοι.

«Όταν έρθει η ώρα θα βρεθεί λύση» είπε ο διοικητής Γιώργος Χαλκιαδάκης, ωστόσο αυτή η λύση πρέπει να βρεθεί κυριολεκτικά τα επόμενα 24ωρα.

Επιπλέον, εκκρεμούν οι προσλήψεις 2 αναισθησιολόγων που έρχονται από άλλα νοσοκομεία του νησιού και σύμφωνα με τον διοικητή, περιμένουμε την δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι λιγότερες εφημερίες το μήνα σε σχέση με το ΠΑΓΝΗ ζήτησε να κάνει προσωρινά το Βενιζέλειο, που αντιμετωπίζει εκρηκτικό πρόβλημα υποστελέχωσης κυρίως όσον αφορά στους αναισθησιολόγους και τους ακτινολόγους.

Μέχρι σήμερα τα δυο νοσοκομεία μοιράζονταν από 15 μέρες εφημερίες τον μήνα.

Θα αντιμετωπιστεί το θέμα «εκ των έσω», είχε επισημάνει ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα των εφημεριών θα βγει με τους υπάρχοντες γιατρούς.

Η συνέλευση των γιατρών του Βενιζέλειου ωστόσο στις 8 Μαρτίου συμφώνησε ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να αναλάβει με ασφάλεια 15 μέρες γενικής εφημερίας, λόγω της υποστελέχωσης βασικών τμημάτων.

Ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους στο Λασίθι για την υγεία τους



Στο μεταξύ παραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας αύριο Πέμπτη 28 Μαρτίου στο Λασίθι, για την υγεία.

Στο παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, εκτός από τους υγειονομικούς, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου ο οποίος σε ανακοίνωσή του καλεί τους επιχειρηματίες να κλείσουν τα καταστήματά τους, οι οδηγοί ταξί και πάρα πολλοί σύλλογοι, φορείς και σωματεία.

Η Επιτροπή Αγώνα Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου αναφέρει:

«Για το Παλλασιθιωτικο συλλαλητήριο στο Σεληνάρι, η προσυγκεντρωση στον Άγιο Νικόλαο θα γίνει στις 11.00 πμ την Πέμπτη 28 Μαρτίου στον κόμβο Ξηροκάμπου.

Εκεί θα συγκεντρωθούν τα αυτοκίνητα για να γίνει κόμβος ως το Σεληνάρι, ενώ εκεί θα υπάρχουν και διαθέσιμα λεωφορεία για να μεταφέρουν όσους δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να μετακινηθούν με ΙΧ.

Διαθέσιμα λεωφορεία για τη μετακίνησή προς το Σεληνάρι θα υπάρχουν και στο σταθμό του ΚΤΕΛ Αγίου Νικολάου στο Λαγγό από όπου θα μπορούν να επιβιβαστούν οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Λεωφορείο θα περάσει και από την πλατεία της Νεάπολης μετά τις 11.00 πμ να παραλάβει πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν με λεωφορείο προς το Σεληνάρι.

Για επιστροφή τα λεωφορεία θα φύγουν από το Σεληνάρι πριν τις 14.30 και θα έχουν επιστρέψει στον Άγιο Νικόλαο πριν τις 15.00.

Αντίστοιχες προετοιμασίες και προσυγκεντρώσεις θα γίνουν και στην Ιεράπετρα στην κεντρική πλατεία στις 10.00 το πρωί και στη Σητεία στο συντριβάνι επίσης στις 10 το πρωί». 

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου