Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Καιρός: Χαλάει ξανά από Δευτέρα

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Με καλές καιρικές συνθήκες θα κυλήσει η αυριανή ημέρα στη χώρα μας - Χαλάει ξανά ο καιρός από Δευτέρα - Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μας από Δευτέρα μετά το «διάλειμμα» ηλιοφάνειας του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) από το απόγευμα της Δευτέρας καταφτάνει νέα κακοκαιρία με βροχές από τα δυτικά.

Η κακοκαιρία θα κορυφωθεί την Τρίτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Έως το τέλος της εβδομάδας, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης μια πολική αέρια μάζα από την Ευρώπη θα επηρεάσει και τη χώρα μας. Επεσήμανε δε, ότι δεν αποκλείεται περίπου στις 10 με 12 Μαρτίου το κρύο να επιστρέψει.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ τη Δευτέρα στην κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί και στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις.

Από τις μεσημβρινές ώρες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, ενώ καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από το απόγευμα.

Ο καιρός αύριο Κυριακή και την Δευτέρα στην Κρήτη

Αύριο Κυριακή (3/52) προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα στην Κρήτη προβλέπεται να υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα μετεωρολογικά φαινόμενα στις Κυκλάδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους με έντονη ένταση, ωστόσο, από τις αργές απογευματινές ώρες αναμένεται να υπάρξει βαθμιαία χαλάρωση.

Όσον αφορά στους ανέμους, θα πνέουν από νοτιοανατολικές κατευθύνσεις με ένταση 5 έως 7, με προσωρινές τοπικές εντάσεις μέχρι και 8 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Κατά τις απογευματινές ώρες αναμένεται οι άνεμοι να επικρατήσουν με δυτικονοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση 4 έως 5 μποφόρ.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται να κυμαίνεται από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου, με τοπική άνοδο έως και 20 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου