Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Λασίθι: Στα άκρα μια οικογένεια για τα βοσκοτόπια

Δηλητηριάστηκαν πρόβατα και βγήκαν όπλα

Από τις φασαρίες του παρελθόντος για τα βοσκοτόπια η σχέση των μελών μίας οικογένειας στον νομό Λασιθίου πέρασε σε άλλο επίπεδο, με καταγγελίες για δηλητηρίαση προβάτων και απειλή με όπλο του ενός αδερφού προς τον άλλο. Μάλιστα, υπήρξαν και συλλήψεις για δύο περιστατικά, τα οποία διερευνώνται με πολλή προσοχή από τις διωκτικές Αρχές, ενώ εκφράζονται φόβοι πως εάν δεν βρεθεί λύση είναι πιθανό η κατάσταση μεταξύ των συγγενών να χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο.

Το νέο περιστατικό για τοοποίο κλήθηκε η αστυνομία αφορά στη δηλητηρίαση προβάτων, μετά από σχετική καταγγελία και μήνυση, ενώ ακολούθησε και η απειλή με την καραμπίνα που είχε ο ένας αδερφός και την έστρεψε εναντίον του άλλου.

Η αρχή έγινε όταν προχθές μία 50χρονη γυναίκα υπέβαλε μήνυση σε βάρος του 78χρονου πεθερού και του 46χρονου κουνιάδου της για τη δηλητηρίαση των ζώων της, τα οποία βρίσκονταν σε μάντρα ιδιοκτησίας της στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου. Η γυναικά κατήγγειλε ότι όταν πήγε στο ποιμνιοστάσιό της βρήκε δηλητηριασμένα περίπου 20 πρόβατα και αμέσως κατάλαβε ότι πίσω από τη δηλητηρίαση βρίσκονται οι συγγενείς τους άντρα της. 

Η δηλητηρίαση έγινε μία ημέρα πριν η 50χρονη προχωρήσει σε καταγγελία στην αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί από το Λασίθι πήγαν στο ποιμνιοστάσιο και από την αυτοψία που έκαναν βρέθηκαν ορισμένα νεκρά πρόβατα, όχι όμως τόσα όσα είχε πει η ιδιοκτήτριά τους. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν επίσης ότι τα νεκρά ζώα δεν είχαν ενώτια για τη σήμανσή τους και δεν μπορούσε σε πρώτη φάση να επιβεβαιωθεί με ακρίβεια ότι τα νεκρά ζώα ανήκαν στην ίδια. Ως προς τα αίτια θανάτου, από την αυτοψία που έκαναν οι αστυνομικοί δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει τα περί δηλητηρίασης και αναμένεται το πόρισμα του κτηνιάτρου που θα τα εξετάσει.

Έβγαλε καραμπίνα

Μία ημέρα μετά το περιστατικό με την καταγγελλόμενη δηλητηρίαση των προβάτων, ο σύζυγος της 50χρονης, ένας 52χρονος κτηνοτρόφος, υπέβαλε κι εκείνος μήνυση στην αστυνομία σε βάρος του 46χρονου αδερφού του, λέγοντας ότι τον απείλησε με μία κυνηγετική καραμπίνα. Η συνάντηση των δύο αδερφών έγινε σε ποιμνιοστάσιο της περιοχής.

Τόσο ο 78χρονος όσο και ο νεότερης ηλικίας γιος του συνελήφθησαν, ενώ αρνούνται ότι ευθύνονται εκείνοι για όσα τους κατηγορούν τα δύο συγγενικά τους πρόσωπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έρευνα των Αρχών δεν φάνηκε ο 46χρονος να έχει νόμιμα τουλάχιστον κυνηγετικό όπλο, ενώ έγινε και έρευνα στα σπίτια τους, όπου δεν βρέθηκε κάτι.

ΠΑΤΡΙΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου