Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Γάζωσαν με σφαίρες επιχείρηση στην περιοχή του Μεσοχωριού

Αναστάτωση προκλήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Μεσοχωριού Ηρακλείου όπου άγνωστοι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον των εγκαταστάσεων της επιχείρησης ΒΙΟΖΩΕΛ, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Το περιστατικό σημειώθηκε - πιθανότατα - το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, ενώ η επιχείρηση βρισκόταν εκτός λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι το συμβάν “γεννά” ερωτηματικά για το κίνητρο των θρασύτατων δραστών, καθώς ο εν λόγω επιχειρηματίας αποτελεί ιδιαίτερα αγαπητό άτομο στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες (ή ο δράστης) έριξαν τουλάχιστον δέκα σφαίρες “γαζώνοντας” την επιχείρηση από την πίσω πλευρά της (εκτός δηλαδή του υφιστάμενου περιφραγμένου χώρου). Αμέσως μετά, φαίνεται ότι τράπηκαν σε φυγή μέσω αγροτικού δρόμου που περνά ανάμεσα από λιόφυτα.

Οι δράστες πυροβόλησαν δεξαμενές ελαιολάδου, σωληνώσεις νερού, πάνελ αλλά και το στέγαστρο της επιχείρησης, χρηματικής αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. Όταν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης διαπίστωσε τι είχε συμβεί, κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές οι οποίες διεξάγουν έρευνες για να διασαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν. Μεταξύ άλλων, διερευνάται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης.

«Χτυπήσαν τις δεξαμενές λαδιού οι οποίες είναι ολοκαίνουριες. Δεν είναι ακόμη τοποθετημένες κι όμως υπάρχουν ζημιές... Έχουν κάνει ζημιά και στον μετρητή. Επίσης χτύπησαν στις σωληνώσεις της ύδρευσης. Έχουν χτυπήσει και το στέγαστρο που είναι ολοκαίνουργιο (...) Δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο έγινε όλο αυτό” ανέφερε ο εκ των εργαζομενων της επιχείρησης Αλέξανδρος Κολοκοτρώνης. Σύμφωνα με τον κ. Κολοκοτρώνη, «ευτυχώς έχει τελειώσει η ελαιοκομική περίοδος και δεν λειτουργούσε το εργοστάσιο, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα».

«Βρέθηκαν κάποιες τρύπες από σφαίρες στους τοίχους και τις λαμαρίνες του οικοπέδου. Εμένα μου φαίνεται λίγο «τρελό» ανέφερε με τη σειρά του ο συνεργάτης - υπεύθυνος του εργοστασίου Στυλιανός Μαρίνος που επεσήμανε ότι «ο κ. Σπυριδάκης είναι από τους ανθρώπους που δεν δημιουργεί προβλήματα, αλλά αντίθετα βοηθάει!.. Βοηθάει και τον πρωτογενή τομέα (…)».

ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου