Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Δήμος Βιάννου: Μονόδρομος τα μέτρα για την άρδευση

Ιδιαίτερα απαιτητικά και αυστηρά, αλλά αναγκαία, χαρακτηρίζονται τα μέτρα που πρόσφατα ανακοινώθηκαν από τον Δήμο Βιάννου για την τρέχουσα αρδευτική περίοδο, ώστε να μην πούμε το ... νερό νεράκι το καλοκαίρι με εκατοντάδες τουρίστες να επισκέπτονται τις παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου και τις ανάγκες σε νερό να είναι τεράστιες.

Και φυσικά, πάνω και πριν απο όλα, όπως τονίζουν στη Δημοτική Αρχή, πρόκειται για μέτρα απολύτως αναγκαία, καθώς η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών.

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Δημοτική Αρχή, μεταξύ των άλλων μέτρων, προβλέπεται συγκεκριμένη ποσότητα νερού ανά καλλιέργεια ενώ απαγορεύονται, για την τρέχουσα περίοδο νέες θερμοκηπιακές ή υπαίθριες καλλιέργειες.

Επίσης, απαγορεύεται δεύτερη καλοκαιρινή θερμοκηπιακή ή υπαίθρια καλλιέργεια σε όλα τα είδη.

Στα μέτρα περιλαμβάνεται ο πριορισμός των κήπων για οικιακή χρήση ενώ θα γίνεται τακτικός έλεγχος των υδρομετρητών άρδευσης και των δικτύων σε όλους τους καταναλωτές σχετικά με τις διαρροές.

Όπως αναφέρεται, θα φέρουν την αποκλειστική ευθύνη, άσχετα με τον τόπο διαμονής τους.

Ακόμη, ανακοινώθηκε διακοπή άρδευσης από μικτές γεωτρήσεις ή από πηγές, στις περιπτώσεις που παρουσιαστεί μείωση στάθμης ή παροχής αντίστοιχα, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην εξασφάλιση νερού για ύδρευση, όπως είναι φυσικό.

Στα πιο αυστηρά μέτρα είναι η ρητή απαγόρευση, για τη φετινή περίοδο, της σύνδεσης νέων παροχών και φύτευσης νέων καλλιεργειών.

Τέλος, απαγορεύεται η σύνδεση στο δημοτικό δίκτυο άρδευσης όσων κατέχουν ήδη άδεια χρήσης νερού για άρδευση και είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με αφαίρεση της άδειας χρήσης νερού που ήδη διαθέτουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου