Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Άγνωστος ο αριθμός αγνοουμένων από την κατάρρευση της γέφυρας

Την έριξε... πλοίο στη Βαλτιμόρη

Για «μαζικές απώλειες» από την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη, μετά την πρόσκρουση πλοίου, κάνουν λόγο οι αρχές της πόλης.

Σύμφωνα με τις μέχρι χθες πληροφορίες δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα νερά του ποταμού Πατάπσκο, εκ των οποίων ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Τιτάνια επιχείρηση διάσωσης

«Βρίσκεται από την πρώτη στιγμή και για ώρες σε εξέλιξη μια τεράστια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και θα εξακολουθήσει να είναι για κάποια ώρα ακόμη», τόνισε αξιωματούχος και πρόσθεσε: «Πρέπει να ερευνήσουμε μια μεγάλη περιοχή. Σε αυτή περιλαμβάνεται η επιφάνεια του νερού, ο βυθός αλλά και το κατάστρωμα του πλοίου».

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Βαλτιμόρης εκτίμησε ότι οι αρχές αναζητούν περισσότερους από επτά ανθρώπους. Νωρίτερα άλλοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι έως και 20 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν βρεθεί στο νερό μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

«Υπάρχουν οχήματα βυθισμένα στο νερό»

Σύμφωνα με τις Αρχές τα ραντάρ έχουν εντοπίσει την παρουσία οχημάτων βυθισμένων στο νερό, ωστόσο κανείς δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιώσει τον αριθμό τους. Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης, Μπράντον Σκοτ, δήλωσε ότι η κατάρρευση της γέφυρας είναι «μια ανείπωτη τραγωδία». «Πρέπει να σκεφτούμε τις οικογένειες και τους ανθρώπους που επλήγησαν, τους ανθρώπους που πρέπει να αναζητήσουμε, προς το παρόν επικεντρωνόμαστε σε αυτό», υπογράμμισε. Ο Τζέιμς Ουάλας δήλωσε εξάλλου ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι το φορτηγό πλοίο Dali με σημαία Σιγκαπούρης αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο πρόσθεσε ότι οι αρχές ακόμη δεν έχουν μιλήσει με τον πλοηγό του.

Γιατί έγινε η σύγκρουση του τάνκερ με τη γέφυρα

Η σύγκρουση και η κατάρρευση της γέφυρας είναι «σπάνια... αλλά όχι τόσο ασυνήθιστη όσο νομίζετε», είπε ο επιστημονικός ανταποκριτής του Sky News. «Είδαμε ένα παρόμοιο περιστατικό στην Κίνα τον περασμένο μήνα στην Γκουανγκζού, όπου ένα πλοίο χτύπησε μια γέφυρα και αυτή κατέρρευσε», σημείωσε. Ο ίδιος σημειώνει ότι περιστατικά όπως αυτό συμβαίνουν συχνά λόγω λαθών πλοήγησης, αλλά προσθέτει ότι είναι «πολύ νωρίς για να αρχίσουμε να κάνουμε εικασίες» σχετικά με αυτή την περίπτωση.



«Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών θα αναλάβει την υπόθεση.

Αυτό είναι το ομοσπονδιακό όργανο στις ΗΠΑ που θα αναλάβει την ηγεσία των ερευνών…, Είναι σαφές ότι θα εξετάσουν τη μηχανική βλάβη», εξηγεί. «Πρόκειται για ένα πλοίο στο οποίο επέβαιναν δύο πιλότοι. Οι πιλότοι σε όρους ναυτιλίας είναι τοπικοί εμπειρογνώμονες που τοποθετούνται ειδικά στο πλοίο για το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού, ώστε να το περάσουν μέσα από στενά υδατοδρόμια και γέφυρες. Γνωρίζουν την περιοχή. Θα είναι πολύ έμπειροι... στατιστικά μιλώντας, αυτό σημαίνει 46% μείωση του κινδύνου». 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου