Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Ισόβια στον πατέρα για το αίμα του 26χρονου Κριστιάν στα χέρια του

12 χρόνια στον γιο

Μια από τις πιο θλιβερές οικογενειακές τραγωδίες που έχουν εκτυλιχθεί τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη “αναβίωσε” χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο εδώλιο του οποίου κάθισαν ένας 59χρονος άνδρας μαζί με τον 28χρονο γιο του.

Αμφότεροι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του μεγαλύτερου γιου της οικογένειας, ο οποίος είχε μαχαιρωθεί θανάσιμα, ανήμερα των Χριστουγέννων του 2020, έξω από το σπίτι της οικογένειας, στη συνοικία της Θερίσου.

Τον Οκτώβριο του 2021, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε δικάσει και καταδικάσει πατέρα και γιο σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Εντούτοις, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κήρυξε χθες ένοχο τον 28χρονο άνδρα για συνέργεια στη δολοφονία του αδερφού τουαπό τον πατέρα τους.

Ως εκ τούτου, “έσπασε” η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τον νεαρό, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών. Στον αντίποδα, τα ισόβια παρέμειναν για τον πατέρα του, ο οποίος κρίθηκε ξανά ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση του μεγαλύτερου γιου του.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου αναφορικά με τη μείωση της ποινής που επιβλήθηκε στον νεαρό, η μητέρα του 28χρονου έσπευσε να τον αγκαλιάσει γεμάτη χαρά, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρούμενος για την εν λόγω εξέλιξη εμφανίστηκε και ο πατέρας του.

Ας σημειωθεί ότι η μητέρα του νεαρού, παρά το ότι βρισκόταν χθες στο ακροατήριο, δεν κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, κάτι που είχε συμβεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Επισημαίνεται ακόμη ότι η υπεράσπιση ζήτησε χθες να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους δύο καταδικασθέντες, ωστόσο η Έδρα δε χορήγησε τελικά κανένα ελαφρυντικό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου