Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Απεργία κατά ακρίβειας και αυξήσεων

“Νεκρώνει” ο δημόσιος τομέας και πολλοί άλλοι εργασιακοί χώροι του ιδιωτικού τομέα σήμερα στη χώρα μας, με συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο - στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας - αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η Α∆Ε∆Υ, ζητώντας «μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας» και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους.

Εκατοντάδες σωματεία συμμετέχουν με αιχμή την τραγική επέτειο από το δυστύχημα των Τεμπών καθώς και διεκδικητικό πλαίσιο για αυξήσεις μισθών προκειμένου τα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στη λαίλαπα της ακρίβειας.

Σε σχετική της ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί μεταξύ άλλων, «ζωή με δικαιώματα και δουλειά με πραγματικές αυξήσεις 10%», «να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016 -17, να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ».

Παράλληλα, ζητά «να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α.) και να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές». Καταλήγοντας, στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, διευκρινίζει ότι «η απεργία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου