Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Νόμος του κράτους γάμος και παιδιά για ομόφυλα ζευγάρια

Με “πυρά” προς την κυβέρνηση ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη χθες στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο για την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου με ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ της Πέμπτης.

Ηέγκριση του νομοσχεδίου έγινε με ψήφους της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚΚΙΝ.ΑΛ., της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας δηλαδή με διακομματική πλειοψηφία, όπως είχε γίνει και επί της αρχής. Από πλευράς της Ν.Δ., έχοντας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, υπήρξαν και βουλευτές που δεν ψήφισαν, επιλέγοντας την αποχή ή το «όχι», όπως για παράδειγμα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που από βήματος τοποθετήθηκε με αιχμηρό τρόπο. 


Ο πρώην Πρυθυπουργός άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «θεμελιώδη ανατροπή του οικογενειακού δικαίου».

«Πριν από μία σημαντική ψηφοφορία κατά συνείδηση, θα σας ζητήσω να ξεχάσετε όλα τα άλλα και να ακούσετε τη συνείδησή σας. Να σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε. Η κυβέρνηση δε νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό και δε σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο».

Ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «το νομοσχέδιο αποτελεί ανατροπή του οικογενειακού δικαίου και οι επιπτώσεις του πάνε πολύ πιο πέρα (...)», ενώ συμπλήρωσε ότι «η παράταξή μας δε θα έπρεπε να φέρει αυτό το νομοσχέδιο προς ψήφιση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου