Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

ΔΙΚΗ-ΒΙΤΡΙΟΛΙ: “Ακόμη με αγαπάει ο Γιώργος, γι’ αυτό δεν ήρθε”

Απόντος του 37χρονου παθόντα, ο οποίος επέλεξε πολύ συνειδητά να απέχει παντελώς από τη διαδικασία, ξεδιπλώθηκε η δίωρη απολογία της 39χρονης εν διαστάσει συζύγου του για την επίθεση με βιτριόλι, στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου νωρίτερα είχαν συνευρεθεί ερωτικά.

«Ακόμα με αγαπάει και θέλει να γυρίσω στα παιδιά μου» ισχυρίστηκε για τον 37χρονο ενώπιον του δικαστηρίου, αποκαλύπτοντας ότι έχουν μιλήσει μεταξύ τους.

Δικηγόρος που ανέλαβε να κάνει γνωστή τη θέση του παθόντα ενώπιον του δικαστηρίου  ανέφερε ακόμα ότι ο 37χρονος αφενός αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, αφετέρου δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί ψυχολογικά την όλη διαδικασία. Απούσες και οι δύο αδερφές του, οι οποίες ήταν μάρτυρες κατηγορίας.

Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε τελικά να προχωρήσει τη διαδικασία, αναγνωρίζοντας ότι δεν είχε νόημα να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του 37χρονου καθώς είχε καταστήσει σαφέστατη την απροθυμία του να καταθέσει. 

Η δίκη διακόπηκε για τις 29 Φεβρουαρίου και συνεχίζεται με την εισαγγελική πρόταση. Να σημειωθεί ότι τα μέτρα ήταν δρακόντεια, εκτός και εντός δικαστικής αίθουσας. Μάλιστα κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας και για αρκετή ώρα, πάνοπλοι αστυνομικοί βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα υπό το φόβο κάποιας αντεκδίκησης.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου