Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Στο σκαμνί η 39χρονη για την επίθεση με οξύ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται σήμερα Πέμπτη η δίκη της 39χρονης Κρητικιάς, η οποία τον Οκτώβριο του 2022 είχε επιτεθεί στον 37χρονο εν διαστάσει σύζυγό της ρίχνοντάς του βιτριόλι, σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα ο ίδιος να υποστεί βαρύτατα εγκαύματα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, ξεκίνησε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου και αναμένεται - κατά πάσα πιθανότητα - να ολοκληρωθεί σήμερα. Κατά την πρώτη συνεδρίαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου έλαβαν - μεταξύ άλλων - χώρα οι απολογίες της 39χρονης βασικής κατηγορούμενης, η οποία κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς και των δύο συγκατηγορουμένων της.

Πρόκειται για μια 20χρονη φοιτήτρια, φίλη της βασικής κατηγορούμενης, κι έναν οδηγό ταξί, οι οποίοι κατηγορούνται για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.Η πολύκροτη δίκη συνεχίστηκε σήμερα με την εισαγγελική πρόταση, ενώ αναμένεται η έκδοση της απόφασης. Την πρώτη ημέρα της δίκης, στα μέσα Φεβρουαρίου, δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν “επιστρατευτεί” μέσα κι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα.


Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η 39χρονη κατηγορούμενη μεταφέρθηκε στα Δικαστήρια κάτω από ισχυρότατα μέτρα ασφαλείας, καθώς ήταν πλαισιωμένη από ουκ ολίγους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

∆εν έδωσε το “παρών” το θύμα

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν την επίμαχη δίκη είχε γίνει γνωστό ότι ο 37χρονος παθών “αποσύρεται” από την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του, ενώ δεν έδωσε το “παρών” ούτε για να καταθέσει ως μάρτυρας. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου