Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Οικονόμου για αύξηση κατώτατου μισθού: Γενναία ενίσχυση του εισοδήματος

Και τον Μάιο θα συνεχιστεί η οριζόντια στήριξη της κυβέρνησης στην κοινωνία για την τιμή του ρεύματος, προκειμένου να μετριάσουμε τις επιπτώσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Σήμερα.

«Η χώρα μας είναι η 15η σε ακρίβεια στην λιανική τιμή πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Η πολιτική μας έχει οδηγήσει στο να υπάρχουν άλλοι 15 ακριβότεροι από εμάς» είπε αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η επιβάρυνση σε όλους είναι πολύ μεγάλη.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση περιμένει την πρόταση της Κομισιόν τον Μάιο και επανέλαβε ότι «αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση, επεξεργαζόμαστε το δικό μας πολύ αποφασιστικό σχέδιο. Μια πολύ αποφασιστική παρέμβαση και με διάρκεια».

Διευκρίνισε ότι το εθνικό σχέδιο θα παρεμβαίνει «είτε στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η τιμή», αλλά πρόσθεσε πως υπάρχουν και σενάρια με χρηματοδότηση  πολιτών.«Δεν είμαστε ακόμη έτοιμη να κάνουμε ανακοινώσεις» συμπλήρωσε, πάντως εξήγησε ότι θα υπάρξει αποφασιστική παρέμβαση ώστε ο πολίτης να πληρώνει λιγότερο.


Σε ερώτηση πότε θα φανεί η ελάφρυνση απάντησε «το ταχύτερο δυνατόν και ίσως έχει και αναδρομική ισχύ για ένα κομμάτι», πάντα υπό την προϋπόθεση ότι αντέχει η ελληνική οικονομία.


Ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε πως σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για την αύξηση στον κατώτατο μισθό ώστε η κυβέρνηση να κάνεις τις ανακοινώσεις


Είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος, είπε ο κ. Οικονόμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου