Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Συνεχίζει με το ίδιο σχήμα ο Σταύρος Αρναουτάκης

Χωρίς αλλαγές, μέχρι τουλάχιστον τις 30 Απριλίου, η εκτελεστική ομάδα στην Περιφέρεια, αφού παρατάθηκε η θητεία όλων των αντιπεριφερειαρχών

Με το ίδιο ακριβώς εκτελεστικό σχήμα θα πορευτεί η περιφερειακή Αρχή Κρήτης και τους επόμενους μήνες, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου, καθώς ο Σταύρος Αρναουτάκης αποφάσισε να διατηρήσει την ίδια ομάδα, αφήνοντας για το μέλλον τις όποιες αλλαγές...

Η θητεία των χωρικών και θεματικών αντιπεριφερειαρχών που είχαν οριστεί από τον περιφερειάρχη Κρήτης στην αρχή της ανάληψης καθηκόντων της νέας του θητείας, δηλαδή στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2019, έληξε πριν από λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Ίσως κάποιοι ανέμεναν να προχωρήσει κάποιου βαθμού ανασχηματισμός. Ωστόσο ο περιφερειάρχης αποφάσισε από τη μεριά του να μην “ανακατέψει” καθόλου την “τράπουλα” σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Έτσι εξέδωσε απόφαση, με την οποία παρατείνει τη θητεία όλων των σημερινών χωρικών και θεματικών αντιπεριφερειαρχών.

Εξαιρούνται οι δύο θεματικοί αντιπεριφερειάρχες οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί από τον περιφερειάρχη όχι στην αρχή της τρέχουσας θητείας αλλά τον περασμένο Απρίλιο.

Οι δύο αυτοί αντιπεριφερειάρχες, εν προκειμένω ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης και η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Μαρία Μυλωνάκη-Χανιωτάκη, διανύουν την πρώτη τους θητεία μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, οπότε δεν τίθεται θέμα παράτασης της θητείας τους στην παρούσα φάση.

 

Εξαιρουμένων λοιπόν των δύο αυτών προσώπων, παρατάθηκε η θητεία και συνεχίζουν στα πόστα τους όλοι οι υπόλοιποι του εκτελεστικού σχήματος της Περιφέρειας. Βεβαίως η παράταση θητείας, όπως αποφασίστηκε από τον Σταύρο Αρναουτάκη, δεν έχει ίδια διάρκεια για όλους.

Για τους μεν χωρικούς αντιπεριφερειάρχες η θητεία ανανεώθηκε για έναν ολόκληρο χρόνο, μέχρι δηλαδή τις 31 Δεκεμβρίου του 2021. Για δε τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες η θητεία ανανεώθηκε μέχρι τις 30 Απριλίου 2021. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό ο Σταύρος Αρναουτάκης να πάει στον πρώτο του ανασχηματισμό για την τρέχουσα θητεία στην εκπνοή του ερχόμενου Απριλίου, είτε βεβαίως μπορεί να αφήσει το “ανακάτεμα” της “τράπουλας” για τις αρχές του 2022, στα μέσα δηλαδή της θητείας.

 

Η απόφαση παράτασης της θητείας

Στη σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, που δημοσιεύτηκε στη “Διαύγεια”, αναφέρεται: «Παρατείνουμε τη θητεία όλων των χωρικών και θεματικών αντιπεριφερειαρχών που ορίστηκαν με την 219696/9.9.2019 απόφαση περιφερειάρχη Κρήτης, ως εξής:

 

α) Των χωρικών αντιπεριφερειαρχών έως 31/12/2021 και

β) Των θεματικών αντιπεριφερειαρχών έως 30/4/2021.

 

Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 160 του Ν. 3852/2010 (Α’ 87), όπως ισχύει».

 

ΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Το σχήμα που συνεχίζει χωρίς αλλαγές

Θυμίζουμε ότι, με την αρχική απόφαση (στις 9/9/2019) του περιφερειάρχη Κρήτης, είχαν οριστεί χωρικοί αντιπεριφερειάρχες και συνεχίζουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 οι:

 

- Νίκος Συριγωνάκης, αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου,

- Γιάννης Γουλιδάκης, αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λασιθίου,

- Μαρία Λιονή, αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ρεθύμνου και

- Νίκος Καλογερής, αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χανίων.

 

Με την ίδια απόφαση του Σταύρου Αρναουτάκη είχαν οριστεί και πήραν παράταση θητείας ως τις 30 Απριλίου 2021 οι εξής θεματικοί αντιπεριφειάρχες:

 

- Μανόλης Χνάρης, αντιπεριφερειάρχης στον Πρωτογενή Τομέα,

- Λάμπρος Βαμβακάς, αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής,

- Γιώργος Αλεξάκης, αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων,

- Αλέξανδρος Παπαδεράκης, αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας,

- Έφη Κουτεντάκη, αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νεολαίας,

- Τάσος Κουρουπάκης, αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Πολιτικής Προστασίας, ΠΑΜ-ΠΣΕΑ και Διαχείρισης Τεχνικών Μέσων.

 

Με μεταγενέστερη απόφαση του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη τον Απρίλιο που πέρασε ορίστηκαν (και έχουν θητεία μέχρι τις 30 Απριλίου 2021) δύο ακόμη θεματικοί αντιπεριφερειάρχες στην Περιφέρεια Κρήτης.

 

Συγκεκριμένα ορίστηκε ως αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού ο Κώστας Φασουλάκης, ενώ ως αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών ορίστηκε η Μαρία Μυλωνάκη-Χανιωτάκη, από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

 

Η προσθήκη των δύο νέων θεματικών αντιπεριφερειαρχών στο εκτελεστικό σχήμα έγινε μετά από τροποποίηση του σχετικού άρθρου του “Καλλικράτη”, χάρη στην οποία προβλέφθηκε τότε η αύξηση των θεματικών αντιπεριφερειαρχών στις αιρετές Περιφέρειες της χώρας.

neakriti.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου