Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Επιστροφή τελών κοινοχρήστων χώρων για όσους είχαν προπληρώσει όλο το 2020

Φόρμουλα για την επιστροφή των χρημάτων στους καταστηματάρχες του Ηρακλείου (επισιτισμού και διασκέδασης) που είχαν προπληρώσει τα τέλη κοινοχρήστων χώρων του 2020 και για πολλούς μήνες ήταν κλειστοί λόγω της πανδημίας, αποφάσισε η Λότζια. Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει τη μηδενική καταβολή τελών για τους μήνες που τα μαγαζιά είναι κλειστά λόγω της καραντίνας.

Η συγκεκριμένη απόφαση βέβαια, εκτός από ανακούφιση στους επαγγελματίες του χώρου έφεραν και προβληματισμό, με δεδομένο πως στην καρδιά της πόλης τουλάχιστον, υπάρχουν επιχειρηματίες πολλών ταχυτήτων.

Ειδικότερα, υπάρχουν επαγγελματίες που κατέβαλαν το σύνολο των δημοτικών τελών για το 2020 πέρυσι τον Ιανουάριο, υπάρχουν επαγγελματίες που έχουν ρυθμίσει τις πληρωμές τους σε δόσεις και υπάρχουν και επαγγελματίες των οποίων οι πληρωμές ακόμη εκκρεμούν.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη είχε σύσκεψη εργασίας επί του θέματος με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να βρεθεί κατ’ αρχάς η κατάλληλη τεχνική λύση στο πρόβλημα για τις οφειλές του 2020, αλλά και η φόρμουλα για το 2021 ούτως ώστε να μην υπάρχουν παραφωνίες ή ζητήματα.

 Η επίλυση του συγκεκριμένου τεχνικού θέματος αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, ενώ στη συνέχεια προγραμματίζεται συνάντηση της δημοτικής Αρχής και της αντιδημάρχου με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου.

Στόχος μιας νέας συνάντησης, είναι η ενημέρωση για τη διαμορφωμένη κατάσταση, οι προθέσεις της δημοτικής Αρχής, αλλά και οι τρόποι με τους οποίους πρόκειται να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη συγκεκριμένη πρωτοφανή κατάσταση της πανδημίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου