Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Το διαζύγιο της Λιάνα Σταρίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Το πολιτικό διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές, έχει επέλθει, και εντός των επόμενων ημερών αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επίσημες ανακοινώσεις της κ. Σταρίδα για τις επόμενες κινήσεις της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τελευταία 24ωρα προηγήθηκαν έντονες πολιτικές ζυμώσεις όπου στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο μιας τετ α τετ συνάντησης της κ. Λ.Σταρίδα και του κ. Η.Λυγερού επιχείρησαν να επιτύχουν την κοινή εκλογική τους κάθοδο. Το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία, καθώς και οι δύο πλευρές επικαλούμενες τη δική τους επιχειρηματολογία, εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούσαν να υπαναχωρήσουν στο ζήτημα του επικεφαλής. 
Έτσι ο κ. Λυγερός δεν άφησε κανένα περιθώριο ξεκαθαρίζοντας ότι έχει ανακοινώσει εγκαίρως την εκλογική του κάθοδο, ότι έχει συγκροτήσει ψηφοδέλτιο, έχει διευρύνει τις δυνάμεις του συνδυασμού του, και έχει ανοιχτεί στην κοινωνία ως υποψήφιος των «Ενεργών Πολιτών», και όλα αυτά τα δεδομένα δεν του αφήνουν ικμάδα να σκεφτεί καν την υπαναχώρησή του.
Αντίστοιχα όμως και η κ. Σταρίδα τεκμηρίωσε ότι ανακοίνωσε την εκλογική της κάθοδο, και ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από διαδικασίες που έγιναν στα όργανα του κόμματος, προχώρησε την πολιτική στήριξη της υποψηφιότητάς της, που δομήθηκε με τη στήριξη ανθρώπων αποφασισμένων να δώσουν τον αγώνα τους με σκοπό αλλάξουν τα δεδομένα στον Δήμο Ηρακλείου.
Όπως είπε, απευθύνθηκε στην κοινωνία, ως επικεφαλής μιας ομάδας ανθρώπων που διαπνέονται από ένα κοινό πλαίσιο αρχών και αντίληψης για τα δημοτικά πράγματα με όλο τον ενθουσιασμό του ενεργού πολίτη που αγαπά βαθιά τον τόπο του και αισθάνεται την ανάγκη της προσφοράς. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω στο θέμα της υποψηφιότητας της. Ωστόσο στην εξέλιξη της συζήτησης, κορυφώθηκε η πίεση στο πρόσωπο της κ.Σταρίδα, πάντα στη λογική της υπαναχώρησης και της προάσπισής του κομματικού συμφέροντος και της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κ. Σταρίδα βλέποντας το αδιέξοδο αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να αλλάξει το βηματισμό της και να επιλέξει τη λύση της απόσπασής της από την πολιτική στήριξη του κόμματος ώστε να μπορούν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να εκφραστούν ελεύθερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου