Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Μύλος με τον αλεξιπτωτιστή που τραγουδούσε “Μακεδονία Ξακουστή”

Στο πόδι έχει σηκώσει τα τελευταία 24ωρα, εκτός από το διαδίκτυο, και την πολιτική και την στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η πτώση του Κρητικού οπλίτη με αλεξίπτωτο, ο οποίος τραγουδάει το στρατιωτικό εμβατήριο “Μακεδονία Ξακουστή”. 


Στο επίκεντρο της εξέτασης που διενεργεί η διοίκηση της Σχολής Αλεξιπτωτιστών, είναι η διακρίβωση παραβάσεων που αφορούν στους στην ασφάλεια ρίψεων. Επιπρόσθετα υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές, ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής του συγκεκριμένου οπλίτη από την Σχολή, με δεδομένη την ολοκλήρωση του χρόνου του εκπαιδευτικού προγράμματος. 

Τόνιζαν δε ότι ανεξάρτητα από την επιβαρυμένη συγκυρία, δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί το κρίσιμο ζήτημα, ότι μόνο από την παρακολούθηση του συγκεκριμένου οπτικοακουστικού υλικού, είναι προφανής η παραβίαση τουλάχιστον των μισών κανόνων που προβλέπει ο κώδικας ρίψεων. Και πρόσθεταν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό θα οδηγήσει στην αναθεώρηση του πλαισίου λειτουργίας του εκπαιδευτικού προγράμματος. 

Επιπλέον είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη ρίψη, δεν έχει καμμία σχέση με το έδαφος της Μακεδονίας, παρά τις αντίθετες περιγραφές στο επίμαχο βίντεο, αφού η εκπαίδευση των αλεξιπτωτιστών διεξάγεται στον Ασπρόπυργο.

Σε κάθε περίπτωση πηγές του ελληνικού πενταγώνου επιχειρούσαν να αποσυνδέσουν πλήρως την σχετική εξέταση, από το ζήτημα της αναφώνησης του εμβατηρίου. Κι αυτό διότι είναι νωπές οι μνήμες από τις καταγγελίες, απόστρατων, για την ακύρωση εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο με θέμα το “Μακεδονικό”. Επιπλέον οι αντιδράσεις που εγέρθηκαν με την παραπομπή σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, από το ΚΚΕ, την εκφώνηση συνθημάτων που αφορούν στο ίδιο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου