Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Στο επίκεντρο σύσκεψης οι καταστροφές από την κακοκαιρία στα Χανιά

Βιβλικές χαρακτηρίζουν τις καταστροφές που έχουν σημειωθεί στις περισσότερες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων και οι Δήμαρχοι στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Μόνο στο δημοτικό και επαρχιακό δίκτυο οι ζημιές ξεπερνούν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα 40 εκ. ευρώ, ενώ πολλές δεκάδες εκατομμύρια είναι επίσης οι ζημιές στην αγροτική παραγωγή αλλά και σε οικήματα και κατοικίες χωρίς να υπολογίζονται οι ζημιές στον ΒΟΑΚ.

«Πρώτο μέλημα μας - πέρα από λαϊκισμούς είναι η ανθρώπινη ασφάλεια» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ανακοινώνοντας την από κοινού διεκδίκηση Περιφέρειας, Δήμων και Φορέων για τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις. Παράλληλα, τόνισε πως στην περιοχή του Σταλού εκπονείται η μελέτη που έχει αναθέσει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης στον κ. Τονιόλο και θα ακολουθηθούν οι λύσεις που θα υποδειχθούν. «Θα δούμε μεσοπρόθεσμα που μπορούμε να παρέμβουμε και μετά με μια μεγάλη δημοπρασία θα προχωρήσουμε για να αποκατασταθούν όλα τα πρανή όπως πρέπει κι όπως η μελέτη του Ο.Α.Κ. θα προτείνει», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Εξήγησε δε πως η Περιφέρεια μαζί με τους Δήμους θα διεκδικήσει πόρους για την αποκατάσταση των ζημιών ενώ ήδη έχει ζητήσει να κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη όλη η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τόσο τον αντιπεριφερειάρχη κι όλους τους αιρετούς για την μεγάλη προσπάθεια συντονισμού των ενεργειών και αντιμετώπισης των φαινομένων καθώς κι όλο το τεχνικό προσωπικό, τα στελέχη και τους εθελοντές που επί 35 ώρες ήταν σε διαρκή κίνηση κι εγρήγορση για να δοθούν λύσεις και ν’ αντιμετωπιστούν προβλήματα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου