Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

Η πολιτική Μητσοτάκη, η γραμμή του Λευτέρη στο δήμο Ηρακλείου και το...ράβε- ξήλωνε της οργάνωσης

Η ηγεσία της ΝΔ ποια γραμμή έχει επιτέλους για τα αυτοδιοικητικά;,, τι πιστεύει για το Δήμο Ηρακλείου και την ακομμάτιστη διοίκηση;

Αναδημοσίευση από το Cretalive.gr
Θυμάστε τι έγινε αυτές τις ημέρες. Στην πρώτη γραμμή της τοπικής επικαιρότητας την εβδομάδα που διανύσαμε βρέθηκαν οι επιθέσεις της τοπικής ΝΟΔΕ της ΝΔ στη συνεργαζόμενη, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημοτική αρχή του Ηρακλείου σε μια συνειδητή πια, όπως φαίνεται, προσπάθεια να..
αποδομηθεί πλήρως, να γίνει «ξένο σώμα» με τη βάση του κόμματος και να υπηρετηθούν ιδιοτελείς, προσωπικές στοχεύσεις ,που θα φέρνουν ως ώριμο φρούτο μια επιλογή, που τα κέντρα που την έχουν σχεδιάσει και σκηνοθετήσει, θα επιβάλουν ως αντάξια ενός κόμματος που φλερτάρει ( ή και υπό πολύ πιθανές προϋποθέσεις) θα έχει ανέβει, μέχρι τότε, τα σκαλιά της εξουσίας!

Θα μου πείτε είναι αθέμιτο στην πολιτική ζωή να κάνεις δεύτερες σκέψεις; Μια επιλογή που είχες κάνει πριν από τεσσερα χρόνια να εκτιμήσεις πως δεν σου βγήκε και να θες να την αλλάξεις; Το κομματικό σου συμφέρον να μην ταυτίζεται με ένα δήμαρχο που στο κάτω κάτω ούτε ανήκει στο κομματικό σου δυναμικό ,αλλά ούτε σηκώνει με ευκολία και ταχύτητα το τηλέφωνο, όταν χτυπούν τα κινητά με... φούρια από τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών;

Προφανώς και όχι δεν είναι αθέμιτο, θα έλεγα πως είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο, ειδικά σε μιαν Ελλάδα που φλερτάρει με το μέλλον έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού της το παρελθόν με παλαιοκομματισμό χειρίστου είδους. Και ειδικά σε μια ΝΔ που τις περασμένες δεκαετίες έδωσε ρεσιτάλ και στο δήμο Ηρακλείου με χειρισμούς Μαυρογιαλούρου. Που δεν την ενδιέφερε ο δήμος, αλλά το "μαγαζάκι" του εκάστοτε πολιτευτή. Όμως είναι μια τέτοια η ηγεσία Μητσοτάκη στη ΝΔ;

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι εκείνος που, έχοντας ως αφετηρία το ποσοστό που συγκέντρωσαν οι πολιτικές δυνάμεις που υπερψήφισαν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του καλοκαιριού του 2015, θέλησε να χτίσει μια κοινωνική πλειοψηφία που θα συσπειρώνει όλο και περισσότερες δυνάμεις που θα δώσουν την πολυπόθητη αυτοδυναμία στο κόμμα του; Δεν ειναι εκείνος ο πολιτικός (που μαζί με το επιτελείο του και βέβαια τον πιο στενό του συνεργάτη, το γραμματέα του Λευτέρη Αυγενάκη) που προσεγγίζει το κοινωνικό κέντρο, που συνομιλεί με προσωπικότητες, ομάδες και κοινωνικά γκρουπ που θα μπορούσαν να γίνουν προνομιακοί συνομιλητές της ΝΔ και που αποδεικνύουν πως το κόμμα άλλαξε, εκσυγχρονίστηκε, ανοίγει γέφυρες με χώρους που μέχρι σήμερα έβλεπαν με καχυποψία τη συντηρητική δεξιά, αλλά τώρα είναι ένας μοντέρνος πολιτικός οργανισμός, που θέλει να οδηγήσει τη χώρα στο μεταμνημονιακό αφήγημα; Και που ξέρει καλά πως ότι ποσοστά κι αν συγκεντρώσεις στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ακόμα κι αν έλθει η πολυπόθητη αυτοδυναμία, θες συνέργειες, συμπλεύσεις και συνδρομές από εκείνους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους που δεν ταυτίζονται μαζί σου, αλλά δεν είναι ντε και καλά εχθροί σου, αλλά συνταξιδιώτες στην Ελλάδα του αύριο;

Η πολιτική Μητσοτάκη, η γραμμή του Λευτέρη στο δήμο Ηρακλείου και το...ράβε- ξήλωνε της οργάνωσης
Αυτό είναι το εντυπωσιακά οξύμωρο. Την ίδια ώρα λοιπόν που η ΝΔ μπαίνει στην τελική στροφή της υπέρτατης μάχης, που ο Μητσοτάκης (και ο γραμματέας του Λ.Αυγενάκης προφανώς) σε κεντρικό επίπεδο θέλουν να εκταμιεύσουν όσα με κόπο, υπερπροσπάθεια, ηλικιακή ανανέωση κι εκσυχρονισμό στο κομματικό προσωπικό επένδυσαν, εδώ στο Ηράκλειο εκείνοι που κάνουν κουμάντο ... έχουν άλλο Θεό!

Συνεχίζουν με μεθοδικότητα, εμμονή, επιμονή και χωρίς κανένα πισωγύρισμα να επιχειρούν να περιορίσουν το κοινωνικό προφίλ του κόμματος, να κόψουν γέφυρες με πολιτικούς συμμάχους, να βγάλουν από τα υπόγεια ένα αποκρουστικό πρόσωπο, που νομίζαμε πως δεν υπάρχει πια, να επενδύουν σε ένα κομματικό φανατισμό, δημιουργώντας ανύπαρκτους εχθρούς και κάνοντας ασκήσεις πολέμου που θυμίζουν το επιτραπέζιο στρατέγκο που παίζαμε μικροί!

Κάνουν bulling με ασυνήθιστη σκληρότητα, σε στελέχη δικά τους, που για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια βρέθηκαν σε συνθήκες ευθύνης σε δημοτικά πόστα στο παραδοσιακά αντιδεξιό Ηράκλειο, με στόχο να πέσουν από το καράβι, να αποκοπούν από τον καπετάνιο, να απεμπολήσουν το ιστορικό πλεονέκτημα να αποδείξουν σε μια καχύποπτη απέναντι στη συντηρητική διακυβέρνηση κοινή γνώμη, πως θα μπορούσαν πως έχουν τη γνώση και το δυναμισμό να τα κατάφερναν, εάν το δικό τους κόμμα και εκείνοι που κάνουν κουμάντο στην παράταξη, στο Ηράκλειο, δεν τους έσερναν το χαλάκι κάτω από τα πόδια!

Και το ερώτημα που αυτόματα κάνει κάθε καλοπροαίρετος προοδευτικός (με την έννοια εκείνου που θέλει να βλέπει τον τόπο του να προοδεύει) πολίτης:
-Αυτή είναι μια στρατηγική που εκπορεύεται από τα κεντρικά της ΝΔ ;
Αυτό είναι ένα σχέδιο διεύρυνσης του κομματικού ακροατηρίου της υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη παράταξης που απευθύνεται και σε πολίτες που υπό προϋποθέσεις δεν θα έβλεπαν αρνητικά μια( χρήσιμη για τον τόπο) ψήφο, υπερ της ΝΔ στην ανοικοδόμηση της πατρίδας ;
Έτσι σκοπεύουν να κυβερνήσουν; Έχουνε γνώση οι φύλακες;
Και τι κάνει ο θεματοφύλακας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης στην υπονόμευση της κοινωνικής διεύρυνσης που επιχειρεί ο ...βουλευτής Λευτέρης; Σιωπά... συναινεί...τη σιγοντάρει;
Εκτός κι αν η Φαλκονέρα αποτελεί τη νοητή διαχωριστική γραμμή ενός κόμματος που ευαγγελιζόμαστε και « πουλάμε» στην κοινωνία,από εκείνου που πραγματικά είμαστε... τότε πάσο!

Απάντηση στο σχόλιο του Cretalive αναφορικά με την πολιτική της ΝΔ σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το δήμο Ηρακλείου δίνει από την πλευρά το ο γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.
Αναλυτικά στην απάντηση του αναφέρεται :
Κε Διευθυντά,
Διαβάζω μια ακόμα ανάλυση σας σήμερα για τα τοπικά αυτοδιοικητικά θέματα με αρκετές αναφορές στο όνομα μου και στην Παράταξη μας.
Πολιτικός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι λανθασμένες πολιτικές που εφαρμόζουν ή που προσπαθούν να εφαρμόσουν με ευκαιριακές συνεργασίες.
Καμία προσωπική αντιπαράθεση, καμία προσωπική στρατηγική αυτή την ώρα δεν έχει χώρο στον κεντρικό μας σχεδιασμό και στόχο.
Όλοι κρινόμαστε από το έργο μας, τη δουλειά μας και όχι από σενάρια, δημοσιεύματα και αναλύσεις με «φανταστικούς εχθρούς».
Όπως γνωρίζετε κάθε καλοπροαίρετη αντικειμενική κριτική είναι καλοδεχούμενη από μέρους μου.
Παραμένω στη διάθεση σας.

Λευτέρης Αυγενάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου